Banker i USA kan få lagra pengar från cannabisförsäljning

Äntligen! Ett stort steg framåt för legaliseringsrörelsen i USA är på gång. En lagkammare i U.S House har godkänt ett förslag av nästa års ”Financial Services and General Government bill” som inkluderar skydd för banker som hanterar pengar från cannabisförsäljning. Med det så slipper lagliga cannabisverksamheter kanske äntligen sitta på så stora mängder kontanter.

En ändring i lagen som nu inkluderar ”MJ Banking measure” skyddar alltså bankerna som tar emot pengar från lagliga cannabisverksamheter från den federala regeringens finansiella institut. Förslaget måste godkännas i U.S House och i U.S Senate innan det är helt klart.

Eftersom att cannabis är olagligt på federal nivå så har det tidigare inte varit klart om banker i USA kunnat ta emot pengar från cannabisförsäljning utan att riskera repressalier från den federala regeringen.

Nu är det äntligen skydd på gång så att bankerna kan göra det. Detta kommer att underlätta kanske mest för apotek och coffee shops som tidigare varit tvungna att hantera stora summor i kontanter. Det gjorde personal och verksamhet till mål för angrepp från rånare och andra kriminella.

Om lagförslaget håller hela vägen utan att ändras så kommer det att gälla hela nästa räkenskapsår. Skönt besked för alla banker som hanterar pengar från cannabisförsäljning, i delstater där det är lagligt med medicinsk cannabis eller rekreationsbruk.

spacer cannabis cannabismarknad cannabisektor medicinskcannabis marijuana medicinskmarijuana marijuanasektorn marijuanamarknad

Mer hållbar lösning för cannabisförsäljning krävs

Det krävs ändå en hållbar och tydlig lösning, kanske dags att legalisera federalt… Tills det händer så kanske SAFE, The Secure and Fair Enforcement (SAFE) Banking Act, kan underlätta. Det är ett annat lagförslag som nu är gör sin runda i USA:s byråkratiska system.

Plus att även om bankerna nu kommer att skyddas från den federala regeringen så skulle U.S Department of Justice fortfarande kunna skapa problem för bankerna.

Det känns tydligt hur USA går närmre och närmre en legalisering. Alla sådana här workarounds och temporära lösningar sätter bara mer och mer press på styrande i landet.

Förhoppningsvis så dröjer det nu inte länge innan cannabis legaliseras på federal nivå i USA. Tänk vilken underbar dag det skulle bli och vilka svallvågor det skulle skapa världen över.

spacer cannabis cannabismarknad cannabisektor medicinskcannabis marijuana medicinskmarijuana marijuanasektorn marijuanamarknad

Trump och cannabis

Trump är mitt i ett handelskrig med Kina just nu och det tar givetvis upp mycket av hans fokus. Men även där så dyker frågan om cannabis upp. Enligt beräkningar så kan cannabismarknaden i USA möjligtvis värderas till så mycket som 60 miljarder dollar redan år 2023. Det är inte lite pengar det inte.

I Colorado i Kanada finns det redan fler cannabisapotek än vad det finns McDonalds och Starbucks. En av fem amerikaner använder idag cannabis för att behandla någon form av smärta. Ändå har vi mycket kvar att forska om kring medicinsk cannabis.

60 miljarder dollar och då har USA inte ens legaliserat det federalt ännu. Om Trump nu skulle gå fullt ut och legalisera cannabis, skulle det hjälpa honom att bli återvald? En del tror att den möjligheten finns.

En legalisering skulle skapa enormt mycket skatteintäkter från cannabisförsäljning och jobben som skapas runt hela industrin. Just den industrin som är den snabbast växande i hela USA som jag tidigare har skrivit om.

Cannabis, cannabis, cannabis.. Trump kanske blir så trött på att höra om det snart att han äntligen legaliserar? Den som lever får se.


Cashback är återbäring

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.