Aurora + CanniMed + Newstrike = Falskt?

Senast igår så skrev jag om den potentiellt största affären inom sektorn för medicinsk marijuana i Kanada. Det är Aurora Cannabis Inc (Aurora) som satt vid förhandlingsbordet med CanniMed (CMED) och Newstrike Resources (HIP) för att diskutera ett eventuellt dubbel-uppköp.

Idag har det släppts information från ”källor”med insyn” kring vad som faktiskt kommer att ske i härvan med Aurora, CMED och HIP.

Enligt, från vad som än så länge endast är rykten, så kommer Aurora att köpa CMED för över 1 miljard dollar.

HIP däremot ser ut att lämnas helt utanför affären och får alltså fortsätta vidare på egen hand.

Jag ser det som både positivt och negativt. Det är positivt att affären blir av, det är negativt att den blir så pass dyr.

Det är positivt att HIP utelämnas eftersom att deras marknadsvärde inte på något sätt går att rättfärdiga enligt mig. Det är väldigt negativt för HIP:s aktieägare som tyvärr förmodligen kommer att se mycket rött i portföljen idag.

Affären i sig fick i mina ögon bästa möjliga lösning men till ett pris som kanske blir för högt för att det på kort sikt ska ses som positivt.

Det återstår att se om ryktena stämmer och exakt hur pass dyr affären blir. Det sista Aurora behöver är mer utspädning men om affären blir av så slipper man i alla fall osäkerheten som den här härvan har medfört.

Jag kan bara se en solklar vinnare i det här just nu och det är CMED:s aktieägare. Man sägs få både aktier i Aurora och pengar tillbaka för sina aktier i CMED.

När Aurora inledde sitt försök till att ta över CMED så låg aktiens kurs runt 15 dollar. Aurora budade 24 dollar per aktie och igår så stängde den på 37.51 dollar.

Hade man skött det annorlunda inledningsvis kunde man säkerligen ha kommit åt CMED oerhört mycket billigare. Men CMED:s VD har kämpat hårt för att värja bort mot Aurora sedan dag ett. Det lyckades han inte med, men han fick upp priset på affären.

Det återstår att se om ryktena stämmer och vad som komma skall. Om affären blir av så tror jag att HIP kommer att rasa hårt idag. Aurora bör rasa med tanke på hur pass dyr affären är, men marknaden har reagerat positivt på till synes negativa nyheter från Aurora tidigare.

Plus att eftersom att osäkerheten är borta så kanske marknaden reagerar positivt, men jag har ändå svårt att tro att Aurora skulle stänga på plus idag. Men vi får helt enkelt vänta och se! Det blir i alla fall skönt att ha den här härvan avklarad, om ryktena nu stämmer.

Källa / Läs mer:

3 thoughts on “Aurora + CanniMed + Newstrike = Falskt?

  • Jag är nybörjare på fond och aktiemarknaden, men är intresserad av cannabis läkemedel. Tror på att det kommer att utvecklas och accepteras mer och mer. Det forskare mycket inom området. Sett på tv och läst mycket om forskningen. Men behöver ändå veta mera och behöver hjälp med det.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.