Aurora Nordic odlar nu cannabis i Danmark

Aurora Nordic som är Aurora Cannabis namn på sitt projekt i Skandinavien går framåt. Nu har man skeppat dit plantor som skall påbörja odlandet på norra delen av jorden. Man odlar i Danmark, precis som Canopy Growth Corp, tack vare deras omställningar i landets cannabislagar.

Bygget i Danmark på cirka 9300 kvadratmeter kommer vid full produktion att kunna få fram cirka 8000 kg medicinsk cannabis årligen. Man etablerar sig tidigt inför vad som förhoppningsvis är kommande avkriminaliseringar i hela norden.

Aurora Cannabis skapade alltså Aurora Nordic som är ett delägt dotterbolag där Aurora Cannabis äger 51%, den övriga delen ägs av Alfred Pederson & Son.

Inom några månader så kommer man att nå full produktionskapacitet enligt rapporten. Men om man vill dominera marknaden och bli det största och främsta bolaget så nöjer man sig givetvis inte med 9300 kvadratmeter. Nu när steg ett är färdigt så kommer man börja arbeta på steg två.

Steg två innefattar ett växthus på över 90 000 kvadratmeter som ska kunna producera över 120 000 kilo cannabis per år. Tack vare fokuset på växthusbyggandet så kan vi ana att Aurora Cannabis har något stort på gång i norden.

Steg för steg så etablerar bolaget sig på i olika länder och på olika marknader. Man kan onekligen säga att bolaget gör allt i sin kraft för att roffa åt sig så mycket potentiella marknadsandelar som möjligt inför en kommande världsomställning i synen på cannabis.

Kursen för Aurora Cannabis har tagit mycket stryk på sistone och igår blev hela sektorn förvånad över Ontarios beslut att senarelägga starten av försäljning. Det skapar fina köplägen och jag ger mig snart in i bolagen igen trots historian av utspädning och dyra förvärv.

Nu har både Aurora Cannabis och Canopy Growth Corp etablerat sig i Danmark och därmed norden. Tänk vilka möjligheter det här skapar i Danmark, det förbättrar inte bara för patienter då tillgången ökar men det skapar massvis med jobb, enorma skatteintäkter och stryper en del av gängens inkomstkällor och mer än så.

Hur läge ska Sverige kunna förneka att det är dags att ändra synen på cannabis? Hur långt ska alla andra hinna springa innan vi ens ger oss in i racet?

Källor / Läs Mer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.