BDSA om CB-marknaden 2020

Analytikerna hos BDSA, tidigare BDS Analytics, har studerat cannabisförsäljningen och menar att den globalt i år bör växa med cirka 38%. Om deras beräkningar stämmer så bör CB-marknaden 2020 sälja cannabis för ungefär 20 miljarder dollar världen över.

Det här går hand i hand med inlägget jag skrev för ett par dagar sedan om att cannabisförsäljningen ökar trots den rådande pandemin. Bara i USA så ser man en tydlig ökning i siffrorna och det gör båda väl inför framtiden.

Tyvärr så är bolag som Aurora Cannabis levande bevis på att även om marknaden växer sig större och större så kommer inte varje bolag att leverera.

Det gäller att vara försiktig med var man placerar sina pengar men det gäller också att hålla sig uppdaterad kring hur bolagen i portföljen presterar.

Enligt deras analys så växer cannabisförsäljningen från 14.8 miljarder dollar till 19.7 miljarder dollar i år. Långsiktigt så beräknar man att det år 2025 kommer att säljas cannabis för 47.2 miljarder dollar per år.

Den ökningen motsvarar en årlig försäljningstillväxt om 22%. Roy Bingham som var med och grundade BDSA skrev bland annat såhär i samband med rapporten:

“While the 2020 forecast is down less than 1% from the forecast released earlier this year, cannabis sales YTD have swung wildly in different states as a result of COVID-19,” “Sales in many U.S. markets performed stronger than expected, resulting in upward forecast revisions for Colorado, Illinois, Michigan, New Mexico, Oklahoma and Oregon, while sales in Nevada dropped significantly and are struggling to recover. Nevada’s dependency on tourism, coupled with mandated delivery for the adult-use channel were largely responsible for Nevada’s performance.”

CB-marknaden 2020 växer sig större och större trots pandemin och en intressant fråga är hur pass mycket mer marknaden hade vuxit om vi inte haft den rådande pandemin att kämpa med?

spacer cannabis cannabismarknad cannabisektor medicinskcannabis marijuana medicinskmarijuana marijuanasektorn marijuanamarknad

CB-marknaden 2020

BDSA tar även upp det faktum att marknaden för CBD-produkter för närvarande lider av hårda restriktioner i USA. Vilket påverkar försäljning i till exempel mataffärer och apotek.

Personligen så tycker jag att sådana restriktioner bara är bra eftersom att det fasar ut och försvårar får oseriösa aktörer. Kollar man till exempel på bolag som Charlottes Web, CWEB, så syns det tydligt hur mättad CBD-marknaden är.

Det finns alldeles för många aktörer och många är tyvärr oseriösa som lovar guld och gröna skogar. Hade marknaden reglerats striktare så tror jag absolut att t.ex CWEB klarat sig bättre.

Och när vi är inne på USA så är det värt att lyfta fram att BDSAs analys menar på att av de 47.2 miljarder dollar som det väntas att säljas cannabis för i USA år 2025, så står den inhemska försäljningen för 34.5 miljarder dollar.

USAs marknad är med andra ord en väldigt, väldigt stor del av kakan vilket bara gör det tydligare och tydligare hur viktigt det är med en federal legalisering.

Andra cannabismarknader som väntas växa större och större är Mexikos, Tyskland och Storbritanniens. Förhoppningsvis så kan utvecklingen smitta av sig på Sverige.

Så hur ska man då tolka dessa siffror? Ja det verkar onekligen se ut som att det lär säljas en hel del i USA framöver. Så det är nog absolut ingen tokig ide att köpa in sig i bolag där i hopp om en eventuell legalisering i framtiden.

Eller vad tror du? Tack för att du läste inlägget!

Källa: globenewswire.com

Justin Trudeau och COF Om Legaliseringen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.