Stark betalningskapacitet hos Lendify

!OBS! Informationen är utdaterad och ska uppdateras vid mån av tid

Den ledande svenska P2P-plattformen Lendify meddelar att man har fortsatt stark betalningskapacitet på lånen trots Covid. Man såg en ökning av försenade betalningar under april månad, men sedan dess har det normaliserat sig igen.

Att lånen fortsätter betalas av i tid är givetvis bra och man har också meddelat den genomsnittliga avkastningen för sina sparare. 5.30% före skatt hamnade den på för de senaste 12 månaderna.

Avkastningen beräknas som ett genomsnitt av vad samtliga sparare har fått i avkastning, efter kreditförluster och avgifter men före skatt.

Personligen så hade jag inte blivit förvånad om det skett en större ökning av lån som ej betalas av enligt plan. Gladeligen så verkar det inte bli så utan investerare kan istället glädjas åt en fortsatt stark betalningskapacitet.

Jag såg dock ingen information om hur pass många nya lån som kommer in via plattformen just nu vilket hade varit intressant att ta del utav.

I övrigt så har Lendify uppdaterat sin hemsida för att förbättra översikten över ens konton. Du kan bland annat nu se följande direkt i översikten; dina konton, hur mycket du har placerat på respektive konto och hur mycket som ligger som likvida medel.

Det låter givetvis bra men jag är väldigt missnöjd med deras nya hemsida då den är krångligare att navigera via och den känns bara allmänt sämre än deras tidigare version.

Men det är väl en smaksak och sådant man lär sig att leva med. Framförallt så är det en struntsak jämfört med att lånen faktiskt betalas av i tid.

www.ihallandeinvest.se spacer

Stark betalningskapacitet

Jag ser P2P-lån som ett perfekt alternativ till börsen och ett sätt att sprida risken på. Vill man säkra sig en aning mot konjunktur och börsförändringar så kan det vara en bra idé att placera en del av sin portfölj i P2P-lån.

Lendify grundades 2014 och i april i år så hade man lånat ut runt 2.5 miljarder kronor till cirka 20 000 privatpersoner.

Bolaget värderades då till 1.65 miljarder kronor efter att ha tagit in 150 miljoner kronor. Det ser med andra ord ut att gå åt rätt håll för plattformen vilket bör vara betryggande för investerare.

Framöver så blir det intressant att se om Covid påverkar svenskarnas privatekonomier ännu mer och om det i sånt fall kan påverka avbetalningarna hos Lendify.

Förhoppningsvis så rullar det givetvis på i samma takt som tidigare. Tack för att du läste inlägget!

Läs mer om att Investera i P2P-lån.

Justin Trudeau och COF Om Legaliseringen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.