Blåa dagar på cannabismarknaden men var vaksam

Efter en välbehövlig korrektion för cannabismarknaden så har vi nu sett ett par blåa dagar. Det är givetvis skönt att raset inte fortsatte i all oändlighet men jag är fortsatt vaksam. Sektorn skulle må bra av större positiva nyheter men visst har det varit fina köplägen för risktagaren.

Canopy Growth Corp (CGC) gick upp hela 9,54 % igår efter att ha gått ned till nivåer vi inte sett sedan December. Kan man köpa CGC för runt 25 dollar så tror jag att man i längden gör ett riktigt kap.

Ahpria Inc (APH) hade också en fin dag och slutade på 6,12 % plus när handeln var färdig för dagen. För den som köpte APH runt 12.50 dollar så tror jag också att det långsiktigt var ett riktigt bra köp.

Det är två stora och stabila bolag som man enligt mig bör hålla långsiktigt för att ha en god chans till ekonomisk vinning inom den här tillväxtmarknaden.

”Är dippen över nu?” Jag skulle inte ropa hej riktigt än. Det har varit fina nivåer att snitta ner sig på men man gör nog bäst i att lämna en del likvida medel kvar för fler köp framöver.

Sektorn går inte lika spikrakt upp längre som den tidigare gjort och i det långa loppet så är det nyttigt för det minimerar fallhöjden. Sidledes utveckling ett tag kan verka tråkigt men investerar man långsiktigt så kan man göra fina kap.

Läs in dig ordentligt, bevaka bolagen som du tror på och var redo när det blir köplägen. Visst närmar vi oss legaliseringen hela tiden men det är ett par månader kvar och investerare kan bli otåliga och flytta pengarna till andra marknader.

Den senaste tidens korrektion har varit lika väntad som bra då den skapar stöd högre och högre upp. Investerar du långsiktigt så ska du inte sitta och stirra på kursen dagligen om du inte är riktigt vass på att träffa toppar och bottnar.

Att CGC ska listas på Nasdaq är riktigt bra nyheter och hjälpte säkerligen till att dra upp kursen igår. (Källa: Nasdaq.com) Det är en positiv nyhet inte bara för bolaget i sig utan för hela marknaden.

Det gör sektorn mer trovärdig och pålitlig för försiktiga investerare, en bra signal helt enkelt. När Canopy listas på Nasdaq så kommer även större investerare att börja titta på bolaget. Det bör inte vara negativt för kursen.

Helt klart en rolig och bra nyhet men det behövs mer framöver för att uppgången ska hålla i sig. Det är inte omöjligt att vi ser fortsatt sidledes utveckling ett par veckor framöver när lugnet har lagt sig, OM det inte kommer fler riktigt bra nyheter.

Det är utan tvekan spännande tider och jag önskar alla cannabisinvesterare lycka till med sina investeringar. Fyra månader kvar tills att legaliseringen klubbas igenom och sedan 8-12 veckor för implementation. Vi närmar oss!

5 thoughts on “Blåa dagar på cannabismarknaden men var vaksam

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.