Blandade Nyheter Cannabismarknaden 26:e Januari 2018

Sista dagen för veckans handel är här och det har släppts en del intressanta nyheter igår och nu på morgonkvisten. I det här inlägget går jag igenom en del av nyheterna. Här kommer då blandade nyheter för cannabismarknaden.

Trump och Jeff Sessions är oense om lagarna för cannabismarknaden i USA

Det borde inte vara någon nyhet för någon att Jeff Sessions mer eller mindre hatar cannabis. Eller så får han helt enkelt för mycket betalt av olika läkemedelsbolag för att kunna säga något annat. En tidigare anställd i Vita Huset som valt att förbli anonym har släppt information om att Trump och Jeff ofta går i klinch kring lagarna,

Trump vill att delstaterna själva ska få välja medan Jeff vill se en total crack-down på hela industrin. Osäkerheten kring lagarna gör det problematiskt för företag och investerare i USA, vilket kan gynna marknaden i Kanada.

Bäst av allt vore om Jeff fick sparken och att Trump legaliserade cannabis på en federal nivå. Men det verkar tyvärr osannolikt i dagsläget.

Källa/Läs mer: Thejointblog.com

Canopy Growth Corp köper upp Green Hemp

Medicinsk cannabis är en sak och laglig cannabis för rekreationsbruk är annan. Oftast är det där som fokusen ligger men man ska verkligen inte glömma bort industrihampan. Det har Canopy inte gjort och man har nu köpt upp bolaget Green Hemp som arbetade med just industrihampa i Kanada.

Uppköpet är en del av en stor satsning på hampan och CBD-oljor eftersom att även om hampan inte innehåller THC så är den rik på CBD. Man planerar att öka produktionen och det planeras vara färdigt nästa år.

Man har ett nära samarbete med styrande i delstaten Saskatchewan och man fick nyligen licensen som behövs för att påbörja arbetet.

Källa/Läs mer: Weednewswire.com

Canopy Growth:s VD Bruce Linton räknar med att marknaden växer till 8 miljarder dollar

StatsCan släppte nyligen en rapport där man estimerar att Kanadensare spenderade 5.7 miljarder dollar på cannabismarknaden, både medicinskt- och rekreationsbruk, förra året.

Bruce Linton, VD för Canopy Growth Corp, säger i en video-intervju att han räknar med att den siffran kommer att bli mycket större när legaliseringen väl träder i kraft.

Han lyfter fram en hel del bra poänger, bland annat i form av att när det väl blir lagligt så kommer det komma många nya produkter. Inte bara det utan man kommer också slippa att köpa grisen i säcken eftersom att man kan gå till ett dispensary och få korrekt information om det man köper.

Källa/Läs mer: Bnn.ca/video / Cbc.ca

Namaste offentliggör avtal kring 1000 kg premium med Supreme

Det är genom sina dotterbolag som bolagen kommit fram till ett nytt och lukrativt avtal. Cannmart, Namaste:s dotterbolag, ska köpa 1000 kg premium cannabis av 7Acres som ägs av Supreme. Avtalet är en milstolpe för Namaste eftersom att det är deras första beställning i stora volymer.

 • Totalt så ska man köpa minst 1000 kg under kalenderåret 2018 och man börjar när Cannmart får sin licens.
 • Priset landar på 6000 dollar per kilo.
 • Skulle Cannmart inte hinna eller klara av att köpa den bestämde mängden så kommer man ändå att betala fullt pris för avtalet.
 • Skulle 7Acres inte kunna leverera cannabis inom tiden för avtalet så ska den saknade mängden dras av från priset.
 • Cannmart har gått med på att sätta 7Acres logo på förpackningarna med produkter från 7Acres.

Källa/Läs mer: Weednewswire.com

54 lagstiftare i USA har skickat brev till President Trump angående cannabis

Det är en blandning av demokrater och republikaner som har gått ihop för att sätta press på presidenten. Man vill att Trump ska återställa samma riktlinjer som Jeff Sessions hävde.

Riktlinjerna infördes av Obama och gav delstaterna större makt att själva bestämma över lagarna kring cannabis. Trump gick till val på att delstaterna själva skulle få välja och man ser nu detta som ett svek.

I dagsläget så har nio delstater (Alaska, Kalifornien, Maine, Massachusetts, Nevada, Oregon, Vermot och Washington) legaliserat cannabis för rekreationsbruk. Flera andra delstater har legaliserat medicinsk cannabis.

Förhoppningsvis så kan det här sätta press på Trump och få igång arbetet med att återställa tidigare lagverk eller till och med ändra federala lagar.

Källa/Läs mer: Sg.news.yahoo.com

Prince Edward Island ska köpa 3 miljoner gram cannabis om året

P.E.I är en ö och en provins i Kanada. Man har nu alltså gått ut med att man ska inhandla 3 miljoner gram cannabis om året för att förse sina invånare med produkten. Totalt så blir det cirka 25 gram per invånare över 19 år per år, vilket inte är särskilt mycket men man får komma ihåg att alla inte brukar cannabis.

Det är ett stort steg framåt på cannabismarknaden då det är en säkerhet för företagen som producerar cannabis att kunna ha färdiga avtal med beställningar.

Vi vet redan nu att tillgången i början inte kommer att kunna möta efterfrågan och om vi ser fler avtal i stil med det här så kan det bli huggsexa om cannabisen som finns tillgänglig. Det vore säkerligen bra för priset inledningsvis men skulle givetvis senare få priset att dala när tillgången ökar.

Källa/Läs mer: Cbc.ca


Tack för att du läste ”Blandade Nyheter för Cannabismarknaden”! Se fler relevanta inlägg nedanför!

4 thoughts on “Blandade Nyheter Cannabismarknaden 26:e Januari 2018

 • Hej.
  Vilka börsnoterade bolag som jag enkelt kan köpa aktier i på Avanza säljer samt odlar cannabis ?

  • Hej Linus! Det finns jättemånga så det gäller att läsa på. Själv gillar jag Aphria och Canopy Growth Corp väldigt mycket. Gå gärna med i ”Gröna aktier och fonder” på Facebook för mer information.
   Med vänlig hälsning,
   Stefan

 • Hej!
  En fråga. Kan industrihampa ersätta cannabis som lika effektivt läkemedel som cannabis?
  Seija

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.