Bolag att köpa i Illinois inför legaliseringen

USA:s sjätte största delstat Illinois har redan röstat igenom en legalisering av rekreationsbruk av cannabis, i januari så påbörjas försäljningen. Här är tre bolag som du kan kika in för att ta vara på det.

Illinois, USA:s 6:e största delstat, röstade tidigare i år igenom legaliseringen av cannabis. Nu skall lagen snart genomföras och bli verklighet för invånarna.

Ungefär 10 miljoner av delstatens cirka 13 miljon invånare bor i staden Chicago.

I delstaten så får cannabisbolagen ansöka om och betala för licenser för att driva apotek(dispensaries) där cannabis säljs. Bolagen Cresco Labs (CL), Curaleaf (CURA) och Green Thumb Industries (GTII) har max antal, 10 st vardera, som ett bolag kan ha.

Andra cannabisbolag i delstaten är Harvest Health & Recreation (HARV), Medmen Enterprises (MMEN), Acreage Holding (ACRG), Columbia Care (CCHW) och 4Front Ventures (FFNT) men inget av dessa bolag har 10 st licenser ännu.

Totalt antal licenser i delstaten just nu uppgår till 55 st. Det skall släppas fler licenser i maj nästa år och då kommer antalet att uppgå till 130, det släpps alltså 75 stycken till.

Licenserna är delvis geografiskt utspridda men av 75 nya så kommer 47 stycken att vara placerade i Chicago.

Dessa är alltså potentiellt betydligt mer värdefulla än licenserna ute på landet.

spacer cannabis cannabismarknad cannabisektor medicinskcannabis marijuana medicinskmarijuana marijuanasektorn marijuanamarknad

Geografisk placering

Vill man gräva ordentligt så kan man alltså leta fram var bolagens apotek ligger. för Eller så satsar man på något, eller flera, utav bolagen som redan har 10 st vardera.

Jag försökte gräva runt lite, men det tog helt enkelt alldeles för lång tid med tanke på alla olika brands.

Det bör dock vara ett safe bet att anta att delstaterna som iallafall har 10 licenser vardera har åtminstone en eller flera i Chicago.

Fler licenser kommer som sagt att släppas i maj och då ökar konkurrensen i staden.

Kom ihåg att läsa på ordentligt om bolagen innan du köper om du skall investera i något, Illinois är inte den enda faktorn att kika på.

Justin Trudeau och COF Om Legaliseringen

MSO – Multi State Operators

Jag har skrivit om ett av dessa bolag tidigare som en potentiell satsning på att USA legaliserar federalt. En MSO är ett bolag som är aktivt i fler delstater än en delstat.

Bolagen som redan nu etablerar sig på flera håll i USA bör ha goda chanser att klara konkurrensen bra när, det vill säga om, USA legaliserar cannabis på federal nivå.

Jag äger inte aktier i något av bolagen nämnda i inlägget.

Källor / Läs Mer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.