Cannabislegalisering i London får 67% stöd

Är en eventuell cannabislegalisering i London på gång att ske? Det verkar faktiskt som att invånarna vill att det ska bli verklighet. I en undersökning så svarade 67 procent att man borde följa i Kanadas fotspår och legalisera cannabis även för rekreationellt bruk.

Förhoppningsvis så skulle en cannabislegalisering i London gå smidigare än vad Brexit har gjort. Det faktum att en legalisering av cannabis får så pass stort stöd tycker jag faktiskt inte är särskilt förvånande.

Länder där man har medicinsk cannabis brukar ha betydligt mer acceptans för en legalisering eller avkriminalisering av även rekreationellt bruk av cannabis.

I London så var det som sagt 67% som röstade För en cannabislegalisering medan 19% röstade Emot en reform av cannabislagarna.

Tittar man på hela landet så ser det annorlunda ut, där ville endast 47% att cannabis skulle legaliseras. 30% röstade att en legalisering inte borde ske medan 23% inte hade bestämt sig i frågan. Man är med andra ord inte långt ifrån att kunna ha majoritet för en legalisering av cannabis. Som vanligt så är Storbritannien delat i en fråga.

Cannabis är den vanligast förekommande drogen i Storbritannien och det beräknas vara cirka 3 miljoner invånare som brukar cannabis. Det är en hel del potentiella kunder för bolag inom cannabismarknaden!

spacer cannabis cannabismarknad cannabisektor medicinskcannabis marijuana medicinskmarijuana marijuanasektorn marijuanamarknad

Europa följer Nordamerika

Tidigare idag så skrev jag ett blogginlägg om att Stenocare vill expandera till Irland. Samtidigt så ska Spanien tillåta privat bruk, Portugal har redan avkriminaliserat cannabis, i Holland har man kunnat köpa cannabis länge och Luxemburg vill bli första landet att legalisera cannabis fullt ut i Europa.

Saker förändras alltså inte bara i Nordamerika utan den gröna vågen sveper över Europa också. Inte särskilt konstigt, Storbritannien beräknas enligt Institute of Economic Affairs kunna dra in 1 miljard EURO i skatteintäkter från en legal cannabismarknad.

En cannabislegalisering i London såväl som i hela Storbritannien kanske inte kommer att ske inom en snar framtid, men dingla en miljard EURO framför vilken politiker som helst och se om inte intresset väcks.

Det känns egentligen mest som en tidsfråga innan varje land i Europa har legaliserat cannabis. I vissa fall, som i Sveriges, så tar det säkerligen längre tid än för andra men tids nog så måste det väl ske? Desto mer information som sprids om cannabis och dess nytta desto fler får upp ögonen för att en legalisering är det enda rätta.

Tack för att du läste ”Cannabislegalisering i London får 67% stöd”!

Läs mer om att Investera i Cannabis

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.