Canopy siktar på cannabisförsäljning från Danmark i september

Ännu en glädjande nyhet från Canopy Growth Corp som siktar på att börja sälja cannabis från plantagen i Danmark i september i år. Den första försäljningen, alltså inte start av produktionen, planeras att gå till dotterbolaget i Tyskland.

Tillgången på medicinsk cannabis i Tyskland är tämligen begränsad just nu och produktionen i Danmark är välbehövlig. Inte bara det men den kommer också att utöka Canopy Growth Corp:s intäkter från internationella projekt.

Plantagen på närmare 40 tusen kvadratmeter kommer att komma väl till hands när efterfrågan efter medicinsk cannabis ökar i Europa. Canopy har hela tiden haft det som en grundsten i sin affärsplan att inte bara kapitalisera på den inhemska marknaden utan att även etablera sig världen över.

Samtidigt så har Aurora Cannabis också meddelat att den första skörden av cannabis i deras facilitet i Danmark snart är redo, den väntas vara klar redo för skörd inom ett par månader. Bägges plantager ligger i Odense som ligger cirka två timmar väster om Köpenhamn.

Chief Financial Officer för Canopy Growth Corp, Tim Saunders, sade följande om nyheten:

“We expect to see Denmark begin to supply European markets this coming September and contribute to our margin,”

Men Canopy Growth Corp är inte ensamma om att vilja förse Tyskland med cannabis. Inrikes så kommer det att delas ut 13 licenser för produktion och kultivering av cannabis, totalt så har man hittills fått in 79 stycken ansökningar om att få ett kontrakt.

Det kommer dock att dröja tills dessa företag kan möta efterfrågan och tillgången väntas vara låg inrikes i ett par år framöver.

Samtidigt som Canopy sprider ut sig världen över så ökar också intäkterna. Deras tre första månader på deras räkenskapsår, tredje kvartalet slutade vid årsskiftet, så hade man intäkter på 6 miljoner dollar. Det är en ökning med 600% mot samma period tidigare år.

Plantagen i Odense ägs via deras dotterbolag Spectrum Cannabis Denmark, Canopy äger 82% av bolaget, som redan har licensen för produktion på plats. Licensen innebär ingen begränsning på hur mycket cannabis man får producera eller vilka cannabis-produkter man får framställa.

Det är ett stort steg framåt för bolaget som vill ta världen med storm. När fler och fler marknader öppnar sig i Europa så är det inte omöjligt, tror jag, att man expanderar plantagen för att kunna möta efterfrågan från flera olika marknader.

Det ska bli spännande att se vad som komma skall!


Testa APP:en WYBE, där du kan läsa många olika tidningar, kostnadsfritt i en månad!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.