P2P-plattformen Lendify borde förbättra autoinvestkontona

En av anledningarna till att jag lämnade den Svenska P2P-plattformen Lendify är på grund av deras autoinvest-konton. Funktionen behöver förbättras för investerarens skull. Lendify slår sig ofta på bröstet och säger sig vilja sina investerares bästa, varför då inte ge oss friheten att välja vilka lån vi skall investera i?

Att logga in på sitt konto hos P2P-plattformen Lendify(affiliatelänk) för att se att autoinvest-kontot har ingått i ett lån med 0.6% ränta lär kännas lagom roligt.

Faktum är att det för mig som investerare skulle kännas som ett ordentligt hån. Visst, med autoinvest-funktionen så slipper man sitta och pilla manuellt men bara för det så vill jag inte ingå i totalt värdelösa lån.

Autoinvest-funktionen går ut på att dina pengar automatiskt lånas ut i tillgängliga lån. Du kan välja olika riskklasser för lånen men ändå. Varför kan jag inte välja att endast investera i lån med en viss %? Eller lån som endast löper ett visst antal månader?

P2P-plattformen Lendify(affiliatelänk) gör bort sig rejält där tycker jag. Jämfört med plattformar som till exempel Mintos eller Bondora så är deras autoinvest-konto riktigt dåliga.

handla courtagefritt på svenska börsen

Hos Mintos(affiliatelänk) och Bondora så kan du specifikt ställa in ditt konto efter många olika slags parametrar. Varför ger inte Lendify sina investerare samma möjlighet? Jag uppmanar och hoppas att P2P-plattformen Lendify förbättrar sig rejält på den punkten.

Låt oss investerare själva välja vilka lån vi vill att autoinvest-kontot skall placera våra pengar i. Det är ju vi som tar risken och investerar i lånen, Lendify tar i stort sett ingen risk alls. Så varför får vi inte välja själva?

På tal om plattformar för P2P-lån som kan förbättra sig så tycker jag att Brocc(affiliatelänk) borde sänka insättningsgränsen. Att ha en lägsta gräns för insättningar på 10 000 kr känns underligt. Tänk om man bara vill testa på plattformen och dess funktion? Då avskräcker nog den höga gränsen nya investerare.

Lendify(affiliatelänk) och Brocc förenkla för era investerare och jag kan nästan garantera att ni kommer se fler investerare strömma in till er!

Håller du med? Kommentera gärna och berätta eller dela inlägget!


Kika in en lista med flertalet olika plattformar för P2P-lån!(affiliatelänk)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.