Canopy Growth Corp Handelsstoppad och Stor Odling Igång

Det har varit mycket surr om handelsstoppningen för Canopy Growth Corp. Det ska bli väldigt spännande att se vad det hela handlar om. I lördags så släppte man en nyhet om att man flugit ner 100 000 plantor till Vancouver

Med sitt växthus på ca 120 000 kvadratmeter färdigt så är man redo att komma igång. Växthuset har plats för cirka 350 000 marijuanaplantor och man har nu börjat plantera sina första 100 000 stycken.

Det går att jämföra med Aurora Sky som inte ens är färdigbyggt redan. Förra veckan så skrev jag ett inlägg om att jag är förvånad över att så många fler äger Aurora Cannabis än Canopy Growth Corp, det här är en av anledningarna till min förvåning.

Byggnaden har fått sina licenser, blev färdigt 16:e februari, och man är som sagt redo att komma igång med odlingen. Det här är också bara en av Canopy:s många växthus.

 

Att odla är en sak men man har också fem stycken avtal kring leveranser av cannabis till provinser. Cannabisen som odlas i Langley Falls kommer att gå till marknaderna för medicinskt och för rekreationellt bruk,

Handelsstoppad

Canopy Growth Corp är som sagt handelsstoppad. Det har väckt liv i marknaden och alla följer nyheterna med spänning. Vi väntas få veta vad det beror på imorgon, tisdag 20:e februari.

Just nu så går det endast att spekulera kring vad det hela handlar om men förhoppningsvis så är det något väldigt positivt. Om Canopy Growth Corp släpper en stor nyhet imorgon så kan det lyfta hela sektorn men givetvis framförallt sitt egna bolag.

Att se Aurora Cannabis med ett högre marknadsvärde än Canopy Growth Corp tycker jag är lite konstigt men jag förstår att många köper potentialen på den här tillväxtmarknaden. Tyvärr så verkar många även göra tankevurpan kring att tro att Aurora är billigare för att aktien kostar mindre. Men det är ju för att Aurora har fler aktier ute på marknaden.

Så stirra inte på kursen utan titta på värdet. Nu håller vi tummarna för goda nyheter imorgon! Vad tror ni det är för nyhet som Canopy släpper?

Källor / Läs Mer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.