Förseningen är mer positiv än negativ

Enligt senaste nyheterna kring bill c-45 så kommer senaten att rösta om förslaget 7:e juni. Det betyder att även om legaliseringen röstas igenom i juni så kommer det att ta 8 till 12 veckor till innan allting är färdigt. Det är en försening men det är inget problem utan jag ser det som betydligt mer positivt att vi äntligen har definitiva datum att sikta mot.

Varför kommer det att ta två till tre månader från att legaliseringen röstats igenom till att det går att köpa cannabis? Jo för att butikerna måste ställas i ordning och bland annat poliser måste tränas kring nya lagar och regler.

Men även om cannabis inte säljs i butikerna förrän 8-12 veckor efter legaliseringen så kommer provinserna att börja in cannabis från bolagen så fort det är lagligt. Eftersom att efterfrågan förväntas överstiga tillgången i början så tror jag att det blir huggsexa i början.

Hur stor är risken för att legaliseringen inte röstas igenom av senaten? Minimal. I Kanada är man inte lika verklighetsfrånvända som i Sverige utan man ser klara fördelar med en legalisering.

Sittande regering gick till val med att legalisera cannabis och folket sade sitt redan i valet. Nu är det upp till lagstiftare att genomföra folkets önskningar.

Tillväxtmarknaden för cannabis blir bara intressantare för var dag som går. Vi ser nya marknader öppnas upp världen över och Kanadensiska bolag gör sitt bästa för att ha ett finger med i spelet överallt som det går.

Aurora har skördat framgång i Tyskland, Aurora och Canopy satsar i Skandinavien, Aphria har genom sitt köp av Nuuvera exponering i flera länder världen över, bland annat Afrika och Mellanöstern.

Det ska bli riktigt härligt när legaliseringen har gått igenom och vi börjar få ordentliga och konkreta siffror kring hur stora marknaderna är. Tidigare gånger som man har estimerat storleken på cannabismarknader, främst i USA, så har marknaderna överträffat förväntningarna.

Nu är det bara att läsa in sig i olika case och att placera pengarna i bolag som man tror på. Jag investerar långsiktigt och tänker behålla aktierna för att vara med i marknaden länge. I mina ögon så är det öppet mål men det gäller att köpa rätt bolag.

Så som sagt, även om legaliseringen inte kommer i form ordentligt förrän 8-12 veckor efter 7:e juni så har vi nu äntligen konkreta datum att se fram emot. Nu kan man ställa in klockan inför nedräkningen och börja gnida händerna.

Även om det blir ytterligare en regnig sommar i Sverige så har vi åtminstone det här att se fram emot!

Källor / Läs mer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.