Canopy Growth Corp utökar närvaron i Australien

Man kan inte direkt beskylla Kanadensiska cannabisföretag för att ligga på latsidan. Det släpps ständigt nya och lovande PM som får en att slicka sig om munnen. Det är väldigt intressant att fokusen inte bara ligger på Kanadas egen marknad, utan man expanderar världen över.

16:e Januari, jäklar så fort tiden går, så släppte Canopy Growth Corp (WEED) ett PM om just det. Man utökar närvaron i Australien.

Tidigare har vi läst om hur Canopy Growth Corp påbörjat att bygga en fabrik i Danmark. Sedan tidigare så är man bland annat redan aktiva i Tyskland, Jamaica, Spanien, Chile, Brasilien och Australien. Närvaron i länderna skiljer sig en aning, oftast så är man med i spelet genom att köpa in sig i andra bolag.

Men i just det här inlägget så fokuserar vi på det nya avtalet som gör att man får en större närvaro i just Australien.

Det gör man genom att sluta ett avtal med delstaten Victoria om att samarbeta kring forskning om cannabis.

Samarbetet fokuserar på att förbättra medicinska egenskaper och möjligheter men man ska även fördjupa sig i hur man utvecklar en strain, hur man kultiverar cannabis och hanterar den på bästa möjliga sätt.

Resultatet hoppas man ska bli en bättre upplevelse för patienterna samt att Canopy Growth Corp etablerar sig som en ledande aktör tillsammans med Australien i området runt Asien-Stillahavsregionen.

Samarbetet har redan påbörjats genom att man skickat iväg olika plantor från Kanada till Australien. Leveransen har gått bra och plantorna sägs växa och må bra.

Victoria var den första delstaten i Australien som legaliserade medicinsk cannabis och man hoppas att samarbetet ska leda till nya upptäckter som i sin tur ska underlätta medicineringen för patienterna.

Sedan tidigare så har man ett samarbete och deläger även AusCann som finns i delstaten Western Australia.

Förhoppningsvis så kan det här samarbetet leda till ytterligare möjligheter, jag väntar mig fler PM om detta framöver.

Jag tycker att det är väldigt intressant att se bolagen stångas om att etablera sig som ledande aktörer på olika marknader.

Inledningsvis så beräknas efterfrågan efter cannabis att överstiga tillgången i Kanada men en dag så kommer efterfrågan att mötas med råge. Då skadar det ju verkligen inte att ha starka nätverk världen över.

Läs mer/Källor

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.