Blanda Investeringar med Välgörenhet

Att investera i och tjäna pengar på börsen är givetvis roligt. Jag får lön för mitt arbete och kan se mitt kapital växa, men givetvis också minska. Men kan blanda investeringar och välgörenhet på något sätt? Det vill säga kan jag investera i något, få avkastning och samtidigt hjälpa andra människor? Ja, det finns många sätt!

Ett av sätten som man kan blanda nytta med nöje så att säga är Trine. Trine är ett svenskägt företag som är aktiva i Afrika och som hjälper på plats.

Bolaget bokför och redovisar öppet sina finansiella resultat i Sverige till skillnad från skumraskbolag aktiva i Afrika som gömmer sina finanser för investerare och andra personer.

För mig så är det oerhört viktigt med insyn, vem som helst kan ju påstå sig att ta emot pengar för att förbättra någonstans i världen. Men visar man det inte öppet och transparent som vilket bolag som helst så faller förtroendet för mig.

Därför så är det väldigt roligt att se aktörer som Trine på marknaden. Man arbetar och förbättrar i Afrika men man bokför och redovisar i Sverige. Det är ett upplägg som jag kan tro på och våga satsa pengar i.

installera ett solcellssystem hemma

Vad för slags projekt finns det?

Det finns flera olika slags projekt! Fokusen ligger dock på att bidra till öka tillgången till elektricitet samtidigt som man skär ned på koldioxidutsläpp.

Trine är aktiva över nästan hela Afrika och har redan tack vare investerare hjälpt oerhört många människor till bättre liv samtidigt som investerarna får en slant tillbaka.

Personligen så har jag investerat i fyra olika projekt hittills, tre st i Kenya och ett i Zambia, och min första avbetalning är planerad till April 2018.

Jag investerade faktiskt i ett projekt i Kenya idag. Sakta men säkert så hjälper jag fler och fler.

I skrivande stund så har Trine genomfört 24 olika projekt som gett elektricitet till 232,200 personer och fler ska det bli!

Är det riskfritt?

Nej det är det inte. Projekt kan misslyckas, återbetalningar kan missas. Därför så satsar jag inga enorma summor genom Trine än så länge utan först så vill jag utvärdera plattformen.

Men med det sagt så tänker jag återinvestera min avkastning under ett par år och pytsa in lite extra när jag kan just för att se hur det hela fungerar långsiktigt.

Sikubora tak

Hur hög är avkastningen då?

Den är inte enorm, det skiljer sig från projekt till projekt. Vissa erbjuder 5%, andra 7% men det kan även vara högre eller lägre än så.

För mig så ligger dock fokusen inte på just avkastning utan det är oerhört roligt att veta att min investering bidrar till positiv förändring.

Istället för att skänka pengar till röda korset där en generaldirektör plockar ut miljoner i lön så kan jag investera hos Trine och samtidigt få en liten slant tillbaka som jag kan återinvestera i fler projekt för att hjälpa fler och fler.

Läs Mer

På deras hemsida kan du läsa mer om upplägget och hur allting fungerar. Det är kostnadsfritt att bli medlem men som du kan se nedan så har du tillgång till bonusar vid din första insättning.

I mina ögon så är det här ett intressant alternativ till börsen där jag samtidigt gör gott för personer i världen som inte har någon möjlighet att hjälpa mig.

Bonusar:

  • Blir du medlem via min länk så får du 10€ rabatt på din första investering hos Trine. Inte bara det men du får även 5€ i rabatt om du sätter in minst 25€ med koden IHÅLLANDEINVEST.

Full disclosure: Jag har ett samarbete med Trine där jag får betalt för nya medlemmar till deras plattform som använder min bonuskod.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *