Blanda Investeringar med Välgörenhet

Inlägget innehåller referrallänkar till Trine. [Läs Mer]

Att investera i och tjäna pengar på börsen är givetvis roligt. Jag får lön för mitt arbete och kan se mitt kapital växa, men givetvis också minska. Men kan blanda investeringar och välgörenhet på något sätt? Det vill säga kan jag investera i något, få avkastning och samtidigt hjälpa andra människor? Ja, det finns många sätt!

Ett av sätten som man kan blanda nytta med nöje på, så att säga är, Trine, som är en svensk plattform där man mixar P2P-lån och crowdfunding med investeringar och välgörenhet. Trine är ett svenskägt företag som är aktiva i Afrika.

Bolaget bokför och redovisar öppet sina finansiella resultat i Sverige till skillnad från skumraskbolag aktiva i Afrika, som gömmer sina finanser för investerare och andra personer.

För mig så är det oerhört viktigt med insyn, vem som helst kan ju påstå sig ta emot pengar för att förbättra någonstans i världen. Men visar man det inte öppet och transparent som vilket bolag som helst så faller förtroendet för mig.

Därför så är det väldigt roligt att se aktörer som Trine på marknaden. Man arbetar och förbättrar i bland annat Afrika men man bokför och redovisar i Sverige. Det är ett upplägg som jag kan tro på och våga satsa pengar i.

installera ett solcellssystem hemma

Vad för slags projekt finns det?

Det finns flera olika slags projekt! Fokusen ligger dock på att bidra till öka tillgången till elektricitet samtidigt som man skär ned på koldioxidutsläpp.

Trine är aktiva över nästan hela Afrika och har redan tack vare investerare hjälpt oerhört många människor till bättre liv samtidigt som investerarna får en slant tillbaka.

Personligen så har jag investerat i fyra olika projekt hittills, tre st i Kenya och ett i Zambia, och min första avbetalning är planerad till April 2018.

Jag investerade faktiskt i ett projekt i Kenya idag. Sakta men säkert så hjälper jag fler och fler.

I skrivande stund så har Trine genomfört 24 olika projekt som gett elektricitet till 232,200 personer och fler ska det bli!

Är det riskfritt?

Nej det är det inte. Projekt kan misslyckas, återbetalningar kan missas.

Sikubora tak

Hur hög är avkastningen då?

Den är inte enorm, det skiljer sig från projekt till projekt. Vissa erbjuder 5%, andra 8% men det kan även vara högre än så.

För mig så ligger dock fokusen inte enbart på avkastning utan det är oerhört roligt att veta att min investering bidrar till positiv förändring för människor och för miljön.

Istället för att skänka pengar till röda korset där en generaldirektör plockar ut miljoner i lön så kan jag investera hos Trine och samtidigt få en liten slant tillbaka som jag kan återinvestera i fler projekt för att hjälpa fler och fler.

Läs Mer

På deras hemsida kan du läsa mer om upplägget och hur allting fungerar. Det är kostnadsfritt att bli medlem men som du kan se nedan så har du tillgång till bonusar vid din första insättning.

I mina ögon så är det här ett intressant alternativ till börsen där jag samtidigt gör gott för personer i världen som inte har någon möjlighet att hjälpa mig.

Bonusar:

  • Blir du medlem via min länk så får du 10€ rabatt på din första investering hos Trine

Svara på undersökningar som en extrainkomst!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.