BitConnect går som väntat i graven

BitConnect har gått i graven. Det som förvånar mig är att folk är förvånade. Jag ska försöka att skriva det här inlägget utan att få med tonen av ”Vad var det jag sade?”. Det är givetvis väldigt trist att många har förlorat stora summor pengar, det går inte att komma ifrån. Men man hade lätt undvikit det om man tänkt till lite.

Jag kan knappt räkna hur många som har kontaktat mig för att få in mig i BitConnect. Förmodligen inte lika många som pushat för att jag ska gå med i pyramidspelet Better Globe men nästan så!

Det finns slående likheter mellan BitConnect och Better Globe, bägge lovar/lovade en avkastning som är orimligt hög. Bägge hade/har ett starkt community bakom sig slående likt sekter. Och sist men inte minst så var upplägget ett uppenbart pyramidspel.

En del fortsätter till och med att försvara BitConnect med att ”man fick ju tokens som ersättning för pengarna man förlorat”. Ja visst, men om någon ger dig en potatis istället för en guldklimp som du förlorat och säger att den är värd X mycket så är det ändå inte en vettig ersättning.

Det visade marknaden väldigt snabbt då priset störtdök, med ca 90%, när alla ville ut och pressen på att sälja blev enorm.

Jag hoppas att det här får folk att tänka till: HYIP:s är inte värda risken långsiktigt. Istället för att placera pengar i en osäker ponzi som du kanske tjänar en viss % på så köp Bitcoin! Jaga inte enkla och snabba pengar.

Om det finns en hållbar sida som betalar 1-15% om dagen som är legit, tror du inte att varenda person i världen skulle investera där? Om det låter för bra för att vara sant så är det oftast det.

Jag varnade tidigare för BitConnect i det här inlägget och jag hoppas att det åtminstone räddade någon från att förlora pengar.

Anledningen till att BitConnect stängdes ned sägs vara två cease and desist letters som man fått i USA. Konspirationsteoretikern i mig tror snarare att det handlar om att priset på BTC dalat och att man inte längre såg det som gynnsamt att fortsätta med verksamheten. Det vill säga: Det var dags att casha ut!

Givetvis finns det personer som hann tjäna pengar på BitConnect, det betyder inte att det var hållbart. En bra ponzi scheme är hållbar till en viss punkt, annars går det ju inte att locka in investerare. Det borde säga sig självt.

Jag hoppas att det här blir en wake up call för många inom sfären med kryptovalutor. Jaga inte snabba och hållbara avkastningar utan satsa på säkra och hållbara projekt!

Källor/Läs Mer:

1 thoughts on “BitConnect går som väntat i graven

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.