Canopy Growth Corp utökar till ny kontinent

Canopy Growth Corp tänker inte låta listningen på NYSE stå i vägen för sin fortsatta expansion. Nu har man etablerat sig på en för bolaget ny kontinent, nämligen Afrika. Det är första investeringen för bolaget i på kontinenten men i landet man har valt så är Aphria och Supreme redan aktiva.

Har du redan listat ut vilket land i Afrika som Canopy Growth Corp (CGC) har etablerat sig i? Namnet heter Lesotho och tidigare var Nuuvera aktiva där men man blev som bekant uppköpta av Aphria. Supreme valde också att gå in i Lesotho för ett par veckor sedan.

CGC har köpt upp bolaget Daddy Cann Lesotho PTY Ltd med tickern Highlands. Highlands är licensierade för att kunna odla, producera, hantera, inneha, exportera, importera och transportera cannabis och cannabisprodukter.

Att det är landet Lesotho som väljs för investeringar är inte så svårt att förstå. Landet har i snitt över 300 soldagar per år och var det första landet i Afrika som legaliserade medicinsk cannabis, detta gjorde man 2017.
Vädret sägs vara nästintill perfekt för cannabisodling då det ska vara väldigt fuktigt men varmt. Inte bara det men det är även väldigt billigt att bygga och anställa där så kostnaderna hålls nere. Det kan bli livsviktigt längre fram då mycket fokus kommer att hamna på produktionskostnader.
Tack vare sin närhet till Sydafrika, som just nu kikar på reformer kring cannabislagar, med 55 miljoner invånare så har man också en god fot för vidare expansion.
Köpet genomfördes inte med pengar utan med aktier så man har nu skapat cirka 666 000 nya aktier och man kan komma att skapa cirka 333 000 aktier till. Värdet på affären beräknas till ungefär 29 miljoner dollar.
Hos Highlands så är det goda miner, Jody Aufrichtig, som grundade Highlands säger följande:

”We’re excited to join the Canopy Growth family and bring together our strong entrepreneurial experience and local knowledge in the region with Canopy Growth’s track record and quality standards in the global medical cannabis industry, Lesotho and Southern Africa have enormous potential and we look forward to building a responsible medical cannabis business across the region.”

Ett synnerligen riktigt bra köp som kan komma att ge god avkastning framöver. För tillfället så vet jag ej hur pass stor kapacitet som Highlands sitter på eller exakt vad man har för tillgångar. Vi får invänta mer information och se om det inte blir tal om ännu ett väldigt stort växthus.

Jämför man Canopys satsning i Danmark och i Lesotho så lär kostnaderna för bygget och hanteringen vara betydligt lägre i Lesotho men desto mer får man betala för frakt och liknande. Helt klart ett spännande uppköp och en tydlig markering om att CGC inte ligger på latsidan utan man ska ha en fot med överallt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.