Canopy får licens för dryckesfabrik

Canopy Growth Corp har inte haft det lätt på sistone. Som tur är så kommer det inte bara negativa nyheter. Nu har bolaget fått licensen som behövdes för sin nya högkvalitativa dryckesfabrik.

Anläggningen ligger i Smiths Falls, Ontario, och är på cirka 14 000 kvadratmeter. Den är utrustad med ny teknik och syftet är att kunna producera stora mängder av olika slags drycker.

Den  är redan funktionell och igång så arbetat med att skapa drycker med cannabis i har redan påbörjats. Ett spännande steg mot en ny del av marknaden, som vi vet kan bli väldigt lukrativ.

I ett tidigare inlägg så skrev jag om ett stort överflöd av cannabis i USA. Förhoppningsvis så lär en del gå åt till att skapa nya slags drycker med THC eller CBD i.

Mark Zekulin som är VD för Canopy Growth Corp efter att Bruce Linton fick avgå uttalade sig i samband med nyheten:

”This licence represents years of hard work to bring our vision to life. We are deeply proud of the team’s hard work and dedication that has brought us from the tear-down of the original building in early 2019, through to the completion and licensing of our brand new facility,”

Jag kan tänka mig att man är väldigt lättade över att ha allting på plats. Inte bara det, man fick ju också hjälp av ett enormt dryckesbolag i form av Constellation Brands.

 ”We also appreciate the support of our partner, Constellation Brands, who lent their expertise from building and equipment design to staffing requirements for this world-class facility. Cannabis beverages have the potential to introduce an entirely different demographic to the cannabis category by presenting them with a familiar product format and an onset time akin to beverage alcohol.”

Produkter

Inledningsvis så kommer man att producera 11 st olika drycker och inom ett par veckor så beräknar man kunna börja skicka iväg leveranser. Det är spännande att vänta och se vad marknaden skall tycka och om det blir bra eller inte.

En positiv nyhet för aktieägarna i Canopy Growth Corp och om produkterna mottas väl av marknaden så slår man ännu ett slag för cannabis i samhället.

Källor / Läs Mer:

Läs mer om att investera i cannabis! Tack för att du läste!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.