”Det faktum att du refererar till investeringar i cannabis är försvårande för oss”

Då har det hänt. Det har jag nästan bara gått och väntat på med tanke på klimatet i Sverige så jag är inte ett dugg förvånad att det har hänt. Jag är bara less på att magkänslan hade rätt. Ett av mina marknadsföringssamarbeten har avslutats på grund av att jag skriver om att investera i bolag som arbetar med cannabis.

Året är 2018. Hela världen håller på att vakna upp till det faktum att vi länge desinformerats om cannabis. Men inte i Sverige inte. Här kör vi ned huvudet i sanden och vägrar att ta till oss nya fakta.

Jag tänker inte namnge vilket bolag det handlar om då det endast skulle ju bolaget gratis marknadsföring. Men jag har plockat bort alla länkar och all info om bolaget från min blogg. Den som hängt med och är vaken kan nog enkelt se vilka som saknas.

Såhär löd det e-mail som jag fick:

”Vi hade ett möte igår för att diskutera olika typer av exponering av vårt varumärke. Vi bestämde att lägga till ”drugs” i kontraktet och väljer därför att riva upp vårt Affiliate-kontrakt som kommer uppdateras. Det faktum att du refererar till investeringar i cannabis är försvårande för oss. Vi är ett nytt företag och försöker konstant förstå vart vi ska positionera vårt varumärke och hur det ska exponeras. ”

Man ser alltså på cannabis som knark. Bara knark, knark är knark och ingenting annat. Man ignorerar totalt all den forskning som visar på cannabis medicinska effekter. Det är som om man tog på sig ett par glasögon från Nixons tid, spelade upp propagandafilmen ”Reefer Madness”, satte kaffet i halsen och genast bestämde sig för kontakta mig.

Det hela har skötts extremt oseriöst från bolagets sida och jag har inte varit med om något liknande tidigare. Man fortsätter med att prata om att bolaget kanske även borde avstå från att ha reklam på sidor som gör reklam för kasinospel. Men det verkar bara vara tomt prat.

Medan många svenskar fortsätter blunda för ny fakta så har vi extremt många missbrukare som dör av narkotika. Något som en cannabislegalisering skulle motverka enormt.

Vi är faktiskt, enligt statista.se, näst sämst i hela Europa. Endast Estland har det värre.:

Norge ligger på tredjeplats. I Norge inser man att problemet existerar och försöker lösa det, bland annat med en stor hälsoreform där medicinsk cannabis ingår.

Medan många svenskar fortsätter blunda för ny fakta så fortsätter våra medmänniskor att dö. Man vill inte tro att det är sant. Det här beskedet om ett avslutat marknadsföringssamarbete bekräftar för mig bara hur pass långt efter vi ligger. Det är inget annat än tragiskt att vi inte kan ta till oss ny information och fakta snabbare än vad vi gör.

Så det här var mitt första samarbete som avslutades på grund av att jag skriver om ”dödsdrogen”. som inte har ett endaste dokumenterat dödsfall på över 6 000 år. Kommer fler samarbeten att avslutas? Inte alls omöjligt tyvärr.

Är jag ledsen över det? Nej det känns bara tråkigt. Jag förlorar gärna samarbeten med sådana här bakåtsträvare, jag vet att jag har rätt i sak. Jag tänker stå upp för det faktum att cannabis bör legaliseras omgående. Jag tänker ta smällarna som det medföljer.

Det är viktigt att människor vaknar upp. Det är viktigt att vi pressar våra politiker. Det är viktigt att Sverige gör om och gör rätt. Det handlar om människoliv, det handlar inte om knark utan det handlar om medicin.

Det handlar om vår framtid.

8 thoughts on “”Det faktum att du refererar till investeringar i cannabis är försvårande för oss”

 • Oerhört tråkigt att detta hänt – men du kanske inte gråter? Att ge en sån fin exponering du kan tillhandahålla till ett bolag som tydligen lever kvar i den ”gamla” världen och endast står i vägen för utveckling och nytänk, kanske inte är den bästa vägen framåt för dig heller? Jag har varit med ett litet tag och tycker all utveckling pekar mot ett håll. Jag har svårt att förstå mig på hur man kan vilja vara en aktör på en global marknad med samtidigt inte läser/håller koll ett dugg på den där ”globala” biten.

  Cannabis kommer även legaliseras i Sverige – senare än alla andra? Javisst, och förhoppningsvis snarare än senare – då människor bokstavligen dör för att vår restriktiva drogpolitik ser människor i ohälsa (psykisk eller fysisk) som kriminella knarkare. Sorgligt Sverige, ni kan bättre!

  • Hej Oliver, jag instämmer till fullo. Det är absolut ingenting att gråta över utan bara en bekräftelse på att Sverige, precis som du skriver, ligger långt efter i den globala utvecklingen.
   Med vänlig hälsning,
   Stefan

 • Hej mitt namn är Erik jag har precis blivit 18 år och jag har sparat ihop mig 180 tusen genom dessa år. Jag tror väldigt starkt på cannabis och den marknaden då jag vet att världen underskattar cannabis så sjukt mkt. Jag brukar själv och de förgyller mitt liv. Jag undrar till dej en vettig cannabisportfölj som är läge för investera nu. Gärna där du tycker de är ”rabbat”.

  Du är väldigt inspirerande!

  mvh Erik

  • Hej Erik! Wow bra jobbat för någon i din ålder! Kul att höra! Välkommen in i gruppen ”Gröna Aktier och Fonder” på Facebook för mer info om bolag etc.

   Tusen tack!

   Med vänlig hälsning,
   Stefan

 • Varför grinar du över företaget? Cannabis är olagligt för att politikerna och folket en gång bestämt det så, tills lagen ändras så måste ju företagen följa vissa juridiska och etiska riktlinjer. Jag är för en legalisering men jag respekterar också staten, nationen och rättssystemet. Det känns som att du mest är kränkt över att ha förlorat ett av dina bidrag.

  • Hej du väldigt glada person! För det förstå så grinar jag inte över företaget. För det andra så är cannabisaktier inte olagliga att äga. Plus att det finns cirka 10-20 patienter i Sverige som har cannabismediciner utskrivna och lagliga, så är det verkligen så olagligt?
   Vad du känner får du stå för, du verkar vara väldigt kränkt själv och jag hoppas att du har en fin dag, nästa gång kanske du vågar skriva från en icke-anonym e-mail!
   Med vänlig hälsning,
   Stefan

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.