Sammanfattning V. 14 – Efterfrågan väntas överstiga tillgången

Aprilskämten är avklarade för i år och portföljerna rullar på i vanlig takt. Cannabismarknaden fortsätter att röra sig i stiltje men det kom en intressant artikel under veckan angående tillgång och efterfrågan. Bitcoin har inte börjat röra sig uppåt riktigt ännu.

Jag vill börja med att tacka alla för stödet efter att mitt marknadsföringssamarbete avslutades på grund av att jag skriver om cannabisaktier. Det värmer verkligen och jag är lyckligt lottad som har så många fantastiska läsare. Tack till er alla!

Cannabisaktierna

Det är på hemsidan KelownaNow som jag läst att Health Canada förutspår att efterfrågan på cannabis väntas hamna på runt en miljon kilon vid årets slut. Det är verkligen inga små mängder.

Just nu så ligger tillgången på cirka 300 000 kilon, det saknas alltså 700 000 kilon för att möta efterfrågan. Företagen kommer med andra ord förmodligen inte ha några större problem med att sälja sin produkt.

Med det sagt så är det ändå bra att förbereda sig för att förr eller senare så möter tillgången efterfrågan och då vill man helst ligga inne i bolag som har låga produktionskostnader och som därmed kan prispressa utan att gå under.

I juni så röstar senaten för tredje och sista gången kring lagförslaget om cannabis. Två månader senare ska försäljningen påbörjas om allting går enligt plan. Det är ett spännande år som vi har framför oss.

Aphria väntas lämna sin nästa kvartalsrapport 16:e april så skriv upp det i kalendern.

Min tid i Thailand närmar sig sitt slut och jag kommer förmodligen att sälja av en del innehav för att ha pengar att röra mig med när jag kommer tillbaka till Sverige. Väl hemma igen så blir det till att jobba hårt och att börja investera tungt i marknaden igen.

Cannabisportföljen den här veckan:

Cannabisportföljen förra veckan:

Kryptovaluta

Bitcoin var ned och vände på 55 000 kr. Marknaden känns väldigt osäker just nu då investerare ser ut att invänta nästa rush uppåt. Frågan är bara när vändningen ska ske. Oavsett vad så är jag säker på att om man köper nu och håller länge så kommer man inte att ångra sig. Men det är bara mina egna tankar och inget köptips.

Pepins

Nu är vi 853 investerare som tagit del av Taku-Taku:s nyemission hos Pepins!

P2Plån

Portföljerna rullar på hos Mintos! Autoinvestkontona sköter sig själva så det är bara att avvakta.

Genom den här länken kan du hitta flera olika plattformar att investera i P2P-lån via. Det är aldrig fel att sprida riskerna, oavsett vad man investerar i!


Bli medlem hos Bonusway och få återbäring när du handlar på nätet!


Veckans inlägg

Tack för att du läste ”Sammanfattning V. 14 –Efterfrågan väntas överstiga tillgången”!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.