Florida upphäver förbudet mot rökbar cannabis

Delstat efter delstat går emot den federala regeringen och delstaternas egna beslut som tagits tidigare. Florida har nu upphävt förbudet mot rökbar cannabis. Ett glädjande besked för patienter och brukare såväl som för entreprenörer i delstaten.

När förbudet mot rökbar cannabis väl hävts, det måste ju ske en byråkratisk process först, så kommer intäkterna att öka markant för företagen i delstaten som säljer medicinsk cannabis.

I måndags så skrevs lagändringen under av guvernören Ron DeSantis efter att lagmakare godkänt förslaget förra veckan. Det går verkligen åt rätt håll i Florida.

Det finns förväntningar på att intäkterna för försäljare av medicinsk cannabis kommer att åka med tiotals miljoner dollar tack vare det nya beslutet. Tekniskt sett så träder lagen i kraft på en gång men det finns detaljer som måste lösas innan det blir praktiskt möjligt, detaljerna väntas bli färdiga denna sommar.

Trulieve är ett av delstatens största företag inom sektorn för medicinsk marijuana. Deras VD är givetvis glad över beslutet även om hon inte har några direkta siffror på hur mycket deras försäljning lär öka. Dock så kan man jämföra med andra delstater i landet där medicinsk cannabis i form av cannabis, dvs. inte oljor etc, står för cirka 40-60% av apotekens försäljning.

Med andra ord så finns det gott om potential för att intäkterna lär öka för bolagen inom sektorn för medicinsk marijuana i Florida när förbudet mot rökbar cannabis upphävs.

Florida upphäver förbudet mot rökbar cannabis

Florida upphäver förbudet mot rökbar cannabis

Delstaten har redan över 193 000 patienter som kvalificerar sig för att få tillgång till medicinsk cannabis. Kim Rivers, VD för Trulieve, förväntar sig att det lär öka som följd av det här beslutet.

Den som följer marknaden vet ju dock att det pågår ett skift inom produkter med eller av medicinsk cannabis. Fler och fler går över till oljor, koncentrat och vapes. Men med det sagt så står fortfarande ren cannabis för en stor del av försäljningen.

”The updated Marijuana Business Factbook” räknar på att Floridas marknad för medicinsk cannabis lär ha nått upp till mellan 200 och 300 miljoner dollar i försäljning för år 2018. En helt OK ökning om man jämför med att det år 2017 såldes för mellan 20 till 40 miljoner dollar.

Engagerade cannabisbolag i Florida har haft ett par fingrar med i spelet. Lobbyister får ju saker och ting att röra på sig nuförtiden. Det vet bolagen om och har därför donerat stora summor pengar för att få igenom den här lagändringen.

Totalt så har bolagen donerat ett par miljoner dollar till lagmakare, organisationer och politiker. Surterra har donerat över 1.1 miljoner dollar. Trulieve har donerat över 550 000 dollar medan Curaleaf har donerat över 450 000 dollar.

Inte så konstigt med tanke på att dessa tre bolag tillsammans äger 85%, 91 av 107, av apoteken i delstaten som har tillstånd att sälja cannabis.

Money talks! Grattis Florida och grattis Trulieve, Surterra och Curaleaf!


Testa CBD-olja och få 15% rabatt med koden”loveisthemessage”!
(affiliatelänk)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.