Kom igång med ditt pensionssparande

Skillnaderna i ditt statliga pensionssparande om du jobbar hela livet gentemot någon som knappt jobbar alls är skrämmande liten. Därför så anser jag att alla bör säkra sin pension på egen hand. Att själv säkra sin pension kan bli något av det viktigaste som man gör i sitt liv.

Pensionen, den känns väldigt långt borta just nu men, närmar sig ändå dag för dag. Ska man förlita sig på statens pensionssparande så tror jag att man kommer att få leva snålt när man blir gammal. Jag förespråkar helt klart att man sparar ihop till sin egen pension.

Även om man inte blir helt självförsörjande så kan man åtminstone dryga ut den statliga pensionen med extrainkomst från sina investeringar. Det är bland annat en av många anledningar till att jag förespråkar att man bygger ihop en portfölj med utdelningsaktier.

Vikten av att ha en god sidoinkomst när man blir pensionär bör vara uppenbar. Får man ut under 10 000 kr per månad i pension så kommer pengarna inte att räcka särskilt långt. Då kommer en utdelningsportfölj väl till hands. Sparar man långsiktigt och kontinuerligt så är det mycket möjligt att ha byggt en gedigen pengamaskin tills pensionen blir aktuell.

Nyckeln, tror jag, är att man ska spara kontinuerligt månadsvis samtidigt som man återinvesterar sina aktieutdelningar. Gör man det under en längre period och väljer stabila, växande bolag så bör man ha en edge mot marknaden. Den långa tiden blir din hävstång och på egen hand eller med hjälp av andra kan du under tiden sköta om din portfölj.

Om du inte redan har börjat med att investera eller spara ihop till ett eget pensionssparande så råder jag dig starkt att göra det så snart du kan. Ju tidigare du börjar desto bättre.

aktier med utdelning månadsvis

Pensionssparande

Ditt pensionssparande behöver naturligtvis inte bestå av en portfölj med utdelningsaktier. Dock så blir det säkerligen skönt att av och till under årets gång få in extrapengar från utdelningarna. Plus att om man sparar långsiktigt i över tio år och gör det någorlunda rätt så borde man fått ihop en hyfsad avkastning i vinst från aktierna.

Det gäller att satsa på bolag som växer och som har potential längre fram såväl som just nu. För att slippa leva på marginaler när jag blir gammal så tänker jag ta tag i saken med egna händer. Jag litar inte längre på att staten kommer att kunna ge mig en pension som räcker till att leva på.

Det blir en rolig utmaning, kan jag låta pengarna ligga orörda så länge? Kan jag fortsätta månadsspara kontinuerligt under en så pass lång tid? Kommer jag att återinvestera alla utdelningar? Det måste jag, men saker och ting är ofta lättare i teorin än i praktiken.

Cashback på investeringar i P2P-lån hos Mintos

Få 50 kr att spara till pensionen

Med APP:en Nowo och deras tjänst så får du fondandelar som är tänkta att du ska hålla till din pension. Nowo:s tjänst är ett slags privat pensionssparande. Du kan bland annat skaffa ett kreditkort genom Nowo för att en viss procent i återbäring direkt in i pensionssparandet.

Jag har en inbjudningskod som du kan använda för att kostnadsfritt få 50 kr att börja spara med. Du åtar dig inte att köpa något eller att göra något mer än så. Om du är nyfiken på deras koncept så kan du alltså bli medlem, få 50 kr som välkomstbonus och utvärdera appen och tjänsten. Skulle du inte bli imponerad så har du åtminstone 50 kr som ligger och snurrar av sig själva.

Vill du ta del av erbjudandet så är det tre enkla steg att följa:

”Hej!
Jag vill tipsa dig om NOWO som har en jättebra tjänst för att spara smart till pensionen. Medlemskapet är gratis, så prova och se vad du tycker.

Använd min värdekod ukulele26 så får du 50 kronor att börja ditt sparande med!

Du laddar ner NOWOappen via:
App Store: https://itunes.apple.com/se/app/nowo/id1048953177

Google Play: https://play.google.com/store/apps/details?id=se.nowo.android  ”

  1. När du blir medlem, på samma ruta som du fyller i dina personuppgifter så står det ”Har du en värde-kod?” Tryck där och skriv in koden: ukulele26 så får du dina 50 kr i startbonus.
  2. Sedan är det bara att logga in och utvärdera appen.

Så lätt är det att komma igång och att testa deras APP. I värsta fall om du inte gillar den så får du ändå 50 kr i ett pensionssparande, i bästa fall så kan du säkra pensionen genom deras tjänst. Lägg dock inte alla ägg i en och samma korg utan fortsätt månadsspara och investera.


Få 10 EURO att investera hos Trine för att förbättra miljön!

2 thoughts on “Kom igång med ditt pensionssparande

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.