Forsatt Fomo VS Korrektion för Cannabismarknaden

Vilken oförskämt bra första börsdag det blev på det nya året. Att portföljen som redan gått som tåget skulle sticka iväg ytterligare 11,35% var oväntat. Det gör ju onekligen att man börjar fundera på vad som ska komma näst. Kommer vi att se fortsatt FOMO på cannabismarknaden eller blir det en korrektion?

FOMO betyder Fear of Missing Out, dvs. rädslan att missa tåget. Har man haft ett bolag under bevakning en längre tid för att sedan se den börjar sticka iväg uppåt så kan det bli så att man köper ändå.

Det var precis så jag köpte WEED (tidigare Canopy Growth Corp). Jag hade suttit och väntat på en dipp i flera månader sen kom det en nyhet och jag tänkte “Nej nu gäller det.” Det blev trots allt bra tillslut, men det kan bli dyrt och farligt att köpa nära toppar. Framförallt på en så volatil marknad som cannabismarknaden.

Det sägs att man skall skynda långsamt. Sektorn är glödhet just nu men frågan är hur länge det här kan hålla i sig? Vi vet att marknaden för cannabis kommer att bli stor världen över men vi är inte riktigt där än.

Som ett exempel så kan vi kika på Auroras börsvärde. 4,277.35 miljoner amerikanska dollar. Det är inga små pengar det! Bolaget visar inte ens blåa siffror i rapporten. Nog för att fokusen just nu ligger på expansion och att extremt mycket potential är inräknat i kursen för nästan alla bolag på cannabismarknaden. Men det känns ändå lite oroväckande att sektorn ökat så mycket så snabbt.

Samtidigt så är vi cirka ett halvår iväg från legaliseringen i Kanada. Det haglar in nyheter titt som tätt om nya avtal, nya möjligheter och givetvis också ibland nya problem.

Just nu så är sektorn glödhet och den ser inte ut att vara på väg att lugna ned sig. Men en större korrektion skulle verkligen inte förvåna mig och det vore nog endast hälsosamt för kurser och priser. Just nu så är det väldigt volatilt.

Skulle vi istället se utveckling i sidled ett tag så hinner det byggas upp stöd och support för kurserna vilket kan motverka extremt stora fall. På samma sätt som FOMO kan göra att kurserna sticker snabbt så kan paniksälj få kurserna att droppa hårt.

Jag tänker inte sia om hur det blir eller när det blir. Jag håller mina aktier långsiktigt och blickar mot horisonten glatt vetande att jag åtminstone hunnit in någorlunda tidigt på cannabismarknaden.

Oavsett om vi ser en korrektion så tror jag att vi kommer att se högre priser än dessa vid årets slut när legaliseringen gått igenom och bolagen börjat sälja ordentligt med produkt.

Jämför resultat från efter sista dagen på börsåret gentemot resultatet efter första börsdagen på året:

Resultat på cannabismarknaden sedan juli Första dagen på nya året på cannabismarknaden

Grönt nytt år!

Läs mer om marknaden Här

0 0 votes
Article Rating
Följ
Notiser av
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

2 Comments
äldasta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
View all comments
Benjamin
3 januari, 2018 22:56

Hej!
Bra blogg, följer titt som tätt.

En fråga, vet vi att legaliseringen kommer träda i kraft? Vad jag har förstått så är det en röstning som sker juli 2018 och att det två gånger tidigare har sagts att en legalisering ska ske. Har du någon statistik på opinionsmätningar?

God fortsättning!

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x
amazon salt and pepper shakers