Frankrikes medicinska cannabis och Aphrias kommande rapport

Vi kikar in två stycken pressmeddelanden som kommit under dagen. Det finns möjligheter att Frankrike ska påbörja ett test med medicinsk cannabis efter att senatorer enats i frågan. Aphria ska snart lämna rapport och analytiker har gett sig på jobbet att försöka bedöma hur siffrorna kommer att se ut.

Det är alltid roligt att läsa om nya marknader som öppnar sig. Framförallt när det gäller stora länder med många invånare, som Frankrike. Europa förutspås bli en väldigt stor marknad för cannabis(Källa: Europa Världens Största Marknad för Cannabis?) men då gäller det att länderna tar tag i det och reformerar lagarna också.

Aphria har fått se sin kurs slaktad och förhoppningsvis kan bolaget komma med positiva besked i sin kommande rapport.

Justin Trudeau och COF Om Legaliseringen

Frankrike närmar sig medicinsk cannabis

Det var i förra veckan som senatorerna kom överens om att godkänna medicinsk cannabis. Det kan betyda att Frankrikes Health Ministry får i uppgift att ta fram riktlinjer för hur det ska gå till väga.

Grannen Tyskland har ju som bekant gjort stora reformer kring cannabis vilket varit glädjande för såväl invånare som investerare. Det lär dock att dröja innan Frankrike är där med tanke på att det är mycket jobb kvar.

I slutet på juni så ska en kommitté från French Agency for the Safety of Medicines and Health Products släppa sin rapport om medicinsk cannabis. Det har kommit en del positiva tecken från kommittén redan nu.

Ordföranden i kommittén heter Nicolas Authier och han uttalade sig nyligen om att ett test av medicinsk cannabis mycket väl kan påbörjas inom kort och vara i cirka två år. Han sade bland annat att utvärderingen kan påbörjas snart:

“beginning as soon as the health ministry gives the green light,”

Frankrike beräknas ha mellan 300 000 och 1 miljon potentiella patienter. Det finns alltså chans för att en väldigt lukrativ möjlighet och marknad öppnas upp för cannabisbolagen.

www.ihallandeinvest.se spacer

Aphrias kommande rapport

Bolagets nästa kvartalsrapport kommer att släppas på onsdag den sjunde augusti. Två analytiker har redan nu gett förslag på siffror som Aphria kan tänkas visa upp i rapporten.

Försäljningen väntas ligga mellan 57.80 och 58.28 miljoner dollar. Det vore en ökning med cirka 520% mot samma kvartal förra året.

Den förra kvartalsrapporten var bättre än förväntat så vi får vänta och se hur det blir den här gången. Aphrias aktieägare blir säkerligen gärna positivt överraskade igen.

Jag har dålig koll på Aphria just nu och har ingen uppfattning kring huruvida deras beräkningar stämmer eller inte. Det vore ju kul om bolaget visade upp stark tillväxt och började kämpa sig tillbaka mot en högre aktiekurs.

 

Cashback är återbäring

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.