Globala marknaden för medicinsk cannabis

Marknaden för medicinsk cannabis väntas bli en väldigt stor industri världen över. Fler och fler länder legaliserar medicinsk cannabis samtidigt som kunskapen om nyttan med medicinsk cannabis sprider sig mer och mer.

I takt med att fler och fler bolag hittar till marknaden så ökar tillgången men just nu så överstiger efterfrågan den tillgången som finns.

Just nu så beräknas marknaden vara värd cirka 8,280 miljoner dollar. Det finns med andra ord gott om plats för många bolag att ta delar av kakan och samsas på samma marknad.

Men det roliga tar inte slut där. Tillväxten väntas bli väldigt stor och marknaden för medicinsk cannabis estimeras att nå ett marknadsvärde på 28,070 miljoner dollar år 2024. Skaplig tillväxt!

När fler och fler världen över får upp ögonen för nyttan med medicinsk cannabis så kan den tillväxten bli ännu, ännu större och ske snabbare än väntat.

Det bästa med det hela? Det är som sagt bara marknaden för medicinsk cannabis. Marknaden för rekreationsbruk väntas bli ännu större och bolag som redan idag gör sig redo att möta bägge marknaderna kommer att ha ett enormt försprång mot bolag som inte ens börjat göra sig redo ännu.

Som investerare så ska man alltså inte bara titta på bolagen som siktar mot marknaden för rekreationsbruk utan det finns goda möjligheter att tjäna pengar på bolagen inom den medicinska sektorn såväl som den för rekreationsbruk.

Jag föredrar bolag som är aktiva på bägge marknaderna just för att det ger mer exponering och för att medicinska produkter ofta är dyrare än produkterna för rekreationsbruk.

Just nu har jag ingen siffra på hur stor den marknaden väntas bli men att dagdrömma om bolag som idag ger sig in i den medicinska marknaden för att år 2024 vara etablerade på en marknad värd 28,070 miljoner dollar känns inte helt fel.

Källa / Läs Mer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.