Är en Legalisering av Cannabis i USA på gång?

I flera delstater så tas det sakta men säkert steg efter steg mot en legalisering av cannabis i USA. För varje delstat som avkriminaliserar cannabis eller legaliserar medicinskt eller rekreationellt bruk av cannabis så ökar pressen på den federala regeringen. Förmodligen så lär en legalisering dröja men det känns ändå mer och mer troligt att det faktiskt kommer ske inom åtminstone ett till två år.

Cannabisens vara eller inte vara är på tal på flera håll i landet. Det känns nästan som att en dominoeffekt drog igång efter att Colorado och Washington legaliserade rekreationellt bruk av cannabis år 2012.

Det är svårt att tala emot en legalisering av cannabis när man ser alla de positiva aspekterna som visar sig efter en lyckad legalisering. I takt med att fler och fler delstater visar upp positiva resultat så lär styrande i andra delstater också få upp ögonen mer och mer för cannabis.

Med tanke på att USA i år ska hålla presidentval så kommer cannabis säkerligen att diskuteras flitigt, framförallt då stödet för en legalisering verkar brett och det således kan bli ett enkelt sätt att plocka hem nödvändiga röster.

spacer cannabis cannabismarknad cannabisektor medicinskcannabis marijuana medicinskmarijuana marijuanasektorn marijuanamarknad

Legalisering av cannabis i USA?

Men det går inte alltid felfritt och det finns fortfarande många hinder på vägen. I New York till exempel så möter en eventuell legalisering fortfarande kraftigt motstånd från polisens och många politikers plus en del andra håll. (Källa: thefreshtoast.com)

I delstaten Connecticut så har legaliseringsrörelsen fått stöd från flera olika präster. Mycket talar för att delstaten lär legalisera cannabis i år eftersom att sidan som är för en legalisering har fått ordentlig medvind. Att man nu verkar ha gud på sin sida borde ju vara positivt. Skämt åsido så är det viktigt att en legalisering stöds av stora delar av samhället. (Källa: mpp.org)

Tidigare i januari så introducerades ett lagförslag i delstaten Florida för att legalisera cannabis även där. Bland andra så är cannabisbolaget Trulieve aktiva där och en legalisering känns inte långt borta. I mars förra året så slopade man i delstaten en lag som förbjöd invånarna att röka cannabis. (Källa: mpp.org)

En lagstiftare i delstaten Minnesota säger att han inom två veckor, från igår, ska presentera ett lagförslag om att legalisera cannabis. Han menar att motståndarna mot en legalisering har fel och att personer som döms för marijuanarelaterade brott inte borde behöva sitta i fängelse. (Källa: marijuanamoment.net)

Det här är bara ett fåtal exempel på rörelser eller försök runtom i USA som arbetar hårt för att reformera cannabislagarna. Förhoppningsvis så kan deras sammanlagda arbete resultera i en legalisering av cannabis i USA.

I delstaten Colorado som legaliserade cannabis redan år 2012 så var förra året det bästa året hittills för cannabismarknaden där. Totalt så såldes det cannabis och cannabisprodukter för 1.7 miljarder dollar där 2019, en ökning med 13% mot förra året. (Källa: denverpost.com)

Det lär generera en hel del skattepengar som samhället får dra nytta av. Se och lär Sverige, se och lär.

Tack för att du läste inlägget ”Legalisering av cannabis i USA?”!

Justin Trudeau och COF Om Legaliseringen

Läs Mer på Ihållande Investeringar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.