TransAlta lyfter GratisPortföljen över 5000 kr

Just nu så är det onekligen så att TransAlta lyfter GratisPortföljen. Portföljens värde överstiger nu roligt nog 5000 kr igen. Vermilion Energy och Shaw Communications presterar verkligen inte like bra men tålamod är en dygd sägs det och utdelningarna rullar in ändå.

TransAlta Renewables Inc tuffar verkligen på bra sedan köpet och den är nu 25.28% upp för mig. Shaw Communications ligger på plus minus noll i princip med en värdeökning på 0,58% men det är utan att räkna med utdelningarna. Vermilion Energys volatila kurs fortsätter att svänga och i skrivande stund ligger mitt innehav på -6,59%.

Detta är alltså innehaven i GratisPortföljen som jag bygger upp med pengar från cashback. Efter de senaste utdelningarna, som trillar in varje månad då jag investerar i månadsutdelare, så har portföljen cirka 650 kr redo att investera.

Den summan bör minst dubblas innan nästa köp då jag planerar att investera i Exchange Income Corp som jag skrivit om tidigare. Så det är bara att hålla ut, nyttja cashback-kampanjer och invänta mera likvida medel att investera med.

Portföljens utdelningar har inte hunnit bli särskilt mycket pengar ännu, endast cirka 100 kr har hittills trillat in men mer ska det bli.

Såhär ser grafen för portföljens utveckling ut just nu och det är tydligt att TransAlta lyfter GratisPortföljen:

Det ser ut att gå åt rätt håll för portföljen och det är roligt att projekt är i rullning. Utdelningarna ifrån Vermilion Energy uppgår till cirka 20 kr innan källskatt varje månad Shaw Communications ger mig cirka 4,3 kr och TransAlta Rewnables runt 8 kr.

www.ihallandeinvest.se spacer

TransAlta lyfter GratisPortföljen

Här nedanför ser du översikten över portföljens innehav just nu och här syns det klart och tydligt hur TransAlta presterat bättre än de andra bolagen under tiden jag ägt bolagen.

Det är inte så konstigt eftersom att det är ett spännande bolag som ligger rätt i tiden med sina satsningar. Nu hoppas jag att bolaget fortsätter på samma väg men också givetvis att Shaw och Vermilion kan följa i TransAltas fotspår inom kort.

Som sagt så sparar jag pengar på hög just nu för att investera i Exchange Income Corp när jag nått cirka 1500 kr i likvida medel. Så jakten på cashback-kampanjer fortsätter! Om du vill diskutera cashbacks med andra eller om du har frågor kring ämnet så kan du alltid kika in i min Facebookgrupp ”Vi som gillar cashback”.

Även om det här projektet går lite trögt just nu i början så är det roligt att det är igång och att jag har kommit en bit på vägen. När jag samlat mer cashbacks och fått mer utdelningar som jag återinvesterar så kommer snöbollen bli större och större allteftersom tiden flyter på.

Tack för att du läste inlägget ”TransAlta lyfter GratisPortföljen”!

Justin Trudeau och COF Om Legaliseringen

Läs mer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.