Lista med Cannabisaktier + riktigt bra spreadsheet

Fler och fler bolag tar sig in på marknaden för cannabis, både för medicinskt och rekreationellt bruk. I det här inlägget så listar jag bolag som finns att handla på Avanza samt ett riktigt bra spreadsheet för att få en överblick över bolagen.

Det utsatta datumet för legaliseringen närmar sig snabbt och fler och fler får upp ögonen för möjligheterna på den här marknaden. Det kommer ständigt nya aktörer som vill ge sig an utmaningen och eftersom att efterfrågan spås överstiga tillgången ett tag framöver så finns det plats för fler bolag.

Lista med cannabisaktier på Avanza

Det här är en bevakningslista som jag har gjort för att hålla någorlunda koll på bolagen som finns att handla i. Det saknas garanterat ett eller flera bolag på listan så ni får gärna poängtera om jag har missat något.

Amerikanska bolag på listan jobbar endast med läkemedel än så länge eftersom att cannabis fortfarande är olagligt på federal nivå i USA.

Lista med cannabisaktier

Som du kan se så finns det en hel del olika bolag att välja på så det gäller att läsa in sig ordentligt för att veta vilket som man vill investera i.

Har man inte tid till det så finns det nu också en ETF (börshandlad fond) som handlar i just cannabisaktier. Den heter HMMJ (Horizons Marijuana Life Sciences Index ETF Units Class A) och du kan hitta den här på Avanza.


Kika in Hempybalance


Ett riktigt bra spreadsheet

Så hur ska man gå tillväga för att hitta rätt bolag att investera i om man inte vill köpa ETF:n? Jo då finns det som tur är en riktigt bra spreadsheet att kika i som du kan hitta Här.

I spreadsheetet så kan du bland annat se alla bolagens marknadsvärde, antal aktier, kurs, utveckling och mycket mer. Du kommer också att se en del bolag där som inte ännu finns på Avanza och det är för dom inte handlas på rätt marknad i Kanada för att kunna köpas via Avanza.

Vid vissa tillfällen så kan man kontakta Avanza för att bolaget ska läggas till men ibland så måste man ringa för att genomföra en order.

Jag hoppas att denna lista med cannabisaktier och detta spreadsheet kan komma dig väl till användning.

Tack för att du läste!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.