Manitoba säkrar upp tillgång till cannabis

Inför den kommande legaliseringen så vet vi redan att tillgången inte kommer att kunna möta efterfrågan. Därför så försöker nu provinserna i Kanada att så gott det går säkra upp tillgången på gräs inför vad som komma skall. Manitoba har annonserat ut avtal med Aphria, Canopy, Delta 9, Hiku Brands, OrganiGram och MariCann.

Det är sådana här avtal och nyheter som ger kurserna en chans att hålla sig någorlunda stadiga medan vi inväntar legaliseringen.

Just nu så pågår det frenetiska förhandlingar över hela Kanada i provinserna som ännu inte har säkrat upp leveranser av cannabis inför legaliseringen.

Ontario förhandlar just nu och försöker pressa priserna så mycket som det går vilket kan leda till att man blir utan produkt om leverantörerna inte accepterar priserna. (Källa: Theglobeandmail.com)

Det här gör det ännu viktigare för bolagen att ha låga produktionskostnader eftersom att man då inte tar lika mycket stryk vid prissättningar plus att det ger större kraft vid förhandlingsbordet.

En annan sak som kommer att bli viktigare och viktigare är hur man pass bra cannabis bolagen odlar och under vilka förhållanden som detta sker. Cannabis som har odlats utomhus har lägre kvalitet än cannabis odlad i växthus som i sin tur har sämre kvalitet än cannabis odlad inomhus.

Att odla inomhus gör att man kan påverka alla aspekter och variabler mer än vad man kan göra när man odlar utomhus eller i växthus. Det betyder att man kan få fram produkt med högre kvalitet vilket kunderna efterfrågar. Det blir intressant att se vilket bolag som bäst balanserar kampen mellan hög kvalitet och produktionskapacitet till rimligaste priset.

Tidigare har jag skrivit om att bolagen just nu håller på att anställa för fulla muggar för att fylla alla öppna positioner inför den kommande legaliseringen. Det gäller att redan där börja säkra upp kunniga personer med god erfarenhet som kan hjälpa till att få fram cannabis av så hög kvalitet som möjligt.

Avtalen med Manitoba

Sex stycken bolag annonserade idag ut avtal med Manitoba. Det är avtal med bolagen Ahpria, Delta 9, Canopy Growth Corp, Hiku Brands, MariCann och OrganiGram som har annonserats ut.

Alla avtalen avser ett minimum antal gram som skall levereras inom 12 månader till Manitoba. Bolagens volymer är olika stora eftersom att produktionskapaciteten och tillgången skiljer sig från bolag till bolag.

Den största leveransen kommer från Canopy Growth Corp som skall leverera 6,5 miljoner gram.

Hur mycket ska varje bolag leverera:

  • Aphria – 2,700,00 gram
  • Canopy Growth Corp – 6,500,000 gram
  • Delta 9 – 2,300,000 gram
  • Hiku Brands – 2,000,000 gram
  • MariCann – 550,000 gram
  • OrganiGram – X gram

Som du kan se så har vi för stunden ingen information om hur mycket OrganiGram skall leverera. Vi får avvakta och invänta ytterligare information om deras volymer.

Sådana här avtal kommer att bli viktigare och viktigare ju närmare legaliseringen vi kommer. Det intressanta är att det är minst lika viktigt för provinserna att säkra upp produkter som det är för bolagen att säkra upp avtal och inkomster.

Källor / Läs Mer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.