Sammanfattning V. 26 – Röda tider för cannabisaktierna

Efter nyheten om att legaliseringen nu är helt färdig och att man förbereder sig för att påbörja försäljningen så har cannabisaktierna sett en dipp. Jag var inställd på att det skulle ske och är inte förvånad men en person har spätt på nedgången genom sitt frenetiska Tweetande.

Cannabisaktierna

Timingen med att legaliseringen röstades fram och att Trump började Twittra loss om handelskrig var minst sagt oturlig. Det har varit rött på marknaden för cannabisaktier under veckan men det hade inte varit ens nära så rött som det är utan att Trump hade härjat med sitt handelskrig.

För mig som tog hem en del vinster nära toppen så är det inte så farligt men det hade inte varit kul att sitta kvar med hela innehavet. Jag tror, som jag skrivit flera gånger tidigare, att vi kommer att se en stagnation på marknaden fram tills dess att vi närmar oss legaliseringen i oktober.

Jag förespråkar långsiktighet och det är sällan som jag säljer och köper vid nedgångar men den här gången så kändes det så klockrent att jag var tvungen att pröva på. Än så länge ser det bra ut, vi får se om jag lyckas hålla mig på rätt sida så att jag slipper köpa tillbaka dyrare än vad jag sålde för.

Min swing i Blackberry går inget vidare efter att Trump börjat prata om handelskrig för teknik men jag håller ut den positionen och laddar sedan om för inköp i cannabisaktierna igen.

Cannabisportföljen den här veckan:

cannabisportföljen 26

Cannabisportföljen förra veckan:

cannabisportföljen vecka 25

Kryptovaluta

Bitcoin fortsätter att gå kräftgång men vi såg lite styrka vid en mindre uppgång. Återstår att se om den håller i sig!

Läs mer om kryptovaluta

Pepins

Skymap har öppnat sin nyemission hos Pepins, missa inte den!

Besök Pepins

P2Plån

Portföljerna rullar på hos Mintos! Jag har ju tre portföljer där med konton som är så kallade autoinvestkonton som sköter sig själva.

Jag har nu också ett autoinvestkonto hos Bondora som jag börjat utvärdera för att se hur deras tjänst och hemsida fungerar.

Genom den här länken kan du hitta flera olika plattformar att investera i P2P-lån via. Det är aldrig fel att sprida riskerna, oavsett vad man investerar i! Fast Invest är en ny plattform som du kan hitta i listan som länkas ovan.

Veckans inlägg


Tack för att du läste ”Sammanfattning V. 26 – Röda tider för cannabisaktierna”!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.