Marijuana – Snabbast växande jobbsektorn i USA

Föga förvånande, för den som följer legaliseringsvågen, så har en ny rapport fastslagit att cannabissektorn är den snabbast växande jobbsektorn i USA. Det är Leafly and Whitney Economics som gjort och släppt rapporten som kommit fram till det beskedet.

Att cannabissektorn är den snabbast växande jobbsektorn i USA är inte ett dugg förvånande enligt mig. Med tanke på hur stor sektorn är med massvis med jobb från frö till färdig produkt så känns det solklart. Sektorn växer också av bara farten och vi har inte ens sett en federal legalisering ännu.

För varje dag, vecka, månad och år som går så närmar vi oss en federal legalisering, det är jag stensäker på. För varje delstat som legaliserar antingen medicinskt bruk eller rekreationsbruk så öppnar sig inte bara ännu en marknad för oss. Det blir också fler och fler människor i samhället som får upp ögonen för förändringen som är på gång.

För varje person så ökar pressen på lagmakare och politiker, snart så kommer det inte vara acceptabelt att säga ”knark är knark”, som många ännu gör här i Sverige. Det kommer att bli politiskt självmord då folket har eller håller på att vakna upp i frågan.

En fantastisk utveckling och förändring håller på att ske, inte bara i USA utan över hela världen. Patienter får äntligen tillgång till en hälsosam medicin som inte är fysiskt beroendeframkallande. Missbrukare får vård istället för bestraffning. Brukare får välja själva och styra över sina egna liv. Kriminella förlorar inkomstkällor. Läkemedelsbolagen förlorar greppet om patienter som snarare varit deras kunder än patienter.

Jag skulle kalla det för enorma vinster för samhället och då har vi knappt gått in på den ekonomiska biten. Att cannabissektorn är den snabbast växande jobbsektorn i USA kommer föra med sig många positiva resultat.


Testa CBD-olja och få 15% rabatt med koden”loveisthemessage”!
(affiliatelänk)

Justin Trudeau och COF Om Legaliseringen

Snabbast växande jobbsektorn i USA i siffror

2018 så skapade marijuanaindustrin över 64 000 nya jobb i USA! Det är en stor ökning jämfört med året tidigare, nämligen en ökning med hela 44% enligt rapporten som Leafly och Whitney Economics släppt.

Detta betyder att det nu finns över 211 000 lagliga cannabisrelaterade jobb i USA, beroende på hur man mäter och vilka jobb man tar med i uträkningen. Skulle man inkludera jobb som indirekt sysslar med cannabis, alltså till exempel finansiella jobb, leverantörer, konsulter och liknande så stiger den siffran till över 296 000 jobb totalt.

Inte illa pinkat för en relativt ny industri. ”Men det låter ju så lite?” Inte om man sätter det i perspektiv och relation till övriga industrier. Du vet kolindustrin som Trump tjatar om hela tiden? Den anställer 52 000 personer. Textilindustrin anställer 112 000 personer i USA medan bryggeriindustrin uppgår till 69 000 anställda.

Cannabissektorn är alltså större än alla dessa sammanlagt, beroende på hur man räknar, och då är ju rekreationsbruk av cannabis bara lagligt i 10 delstater. Bruk av medicinsk cannabis är laglig i 34 delstater. Fortfarande så är det olagligt på federal nivå. Vi lär se en explosion av nya jobb, möjligheter och anställda när det ändras.

Förutom att anställa många så omsätter marknaden mycket pengar. Under 2018 så ökade försäljningen av legal cannabis med 34% vilket resulterade i att den uppgick till 10.8 miljarder dollar enligt rapporten.

Nästan 300 000 jobb och nästan 11 miljarder dollar i omsättning för en industri som ännu inte är laglig på federal nivå. Det finns mer att hämta, det finns mer att ge, framtiden är nu! Hur ser siffrorna ut om 2, 5, 10 eller 20 år? Jag vågar inte gissa, men jag vågar lova att jag kommer investera i marknaden ett bra tag framöver.


Testa CBD-olja och få 15% rabatt med koden”loveisthemessage”!
(affiliatelänk)

Justin Trudeau och COF Om Legaliseringen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.