Marijuana utmanar alkoholindustrin

Föga förvånande så har nu många fått upp ögonen för att marijuana utmanar alkoholindustrin. Bolag inom alkoholindustrin tar stryk på börsen när marijuanabolag tar mer och mer marknadsandelar. Är det ett maktskifte och en fundamental förändring i samhället på gång?

Marijuana utmanar alkoholindustrin

Ja jag tror faktiskt att det är så att ett maktskifte och en fundamental förändring är på gång. När gemene man får upp ögonen för att man kan bruka cannabis istället för alkohol så tror jag att alkoholen sakta men säkert kommer att tyna bort. Det kommer givetvis att ta lång tid, men tids nog kanske vi mer eller mindre slutat dricka alkohol.

Det är ett faktum att alkohol påverkar samhället otroligt negativt. Kostnaderna är enorma och många människor skadas direkt eller indirekt av alkohol. Varför då inte ersätta alkoholen med något som är långt mer harmlöst, nämligen marijuana?

Blåljuspersonal har flera gånger sagt att man hellre åker till en plats där folk har konsumerat marijuana än till en plats där människor har konsumerat alkohol. På alkohol blir man ibland bråkig och våldsam, av marijuana så blir man i regel oftare lugn och eftertänksam.

Det är hög tid, no pun intended, att samhället börjar prata öppet och ärligt om marijuana. Vi kommer att kunna se förbättringar på många håll i samhället om vi börjar ersätta alkohol med cannabis.

Förändring sker tyvärr inte över en natt utan det här är en process som kommer att ta tid. Dock så kan jag inte hjälpa att uppleva att en förändring faktiskt är på gång världen över. Det märks inte allra minst på just det faktum att alkoholbolag tar stryk på börsen.

När vi får ett skäligt alternativ till alkohol så är det fullt förståeligt att vi tar den chansen och värnar om det.

spacer

Federal legalisering i USA

Vägen till en nationell legalisering av cannabis är längre och krokigare i USA än i Kanada. Det har däremot inte hindrat flera delstater från att själva reformera sina cannabislagar. Skulle en federal legalisering tids nog bli av i USA, vilket jag tror att den kommer, så må det vara dödsstöten för alkoholindustrin.

Inte i den mening att alkohol skulle försvinna i ett nafs men att det är början på slutet för alkoholgiganterna. Cannabis är inte bara för superhippies som lever i samklang med naturen på alla sätt och vis. Medelklassen brukar också cannabis vilket gör att en förändring i vanor kommer att påverka stora delar av, om inte hela, samhället.

Över en tredjedel av personer som börjar konsumera marijuana dricker mindre alkohol efter en legalisering. Det är många människor och den minskade konsumtionen kommer onekligen att märkas i alkoholbolagens kvartalsrapporter.

Adapt, overcome and improvise. Alla alkoholbolag tänker däremot inte ge upp utan överlevnad går ut på att anpassa sig. Constellation Brands och Molson Coors har till exempel påbörjat samarbeten med cannabisbolag. Ett smart sätt för att hålla sig levande.

Än så länge så förknippas alkohol med att gå ut medan cannabis förknippas med att stanna hemma, något som säkerligen beror till stor del på lagarna kring cannabis. Om marijuana skulle legaliseras fullt ut, skulle vi se en förändring i utelivet också? Det är jag säker på.

Jag tycker att det är bra att marijuana utmanar alkoholindustrin, det är på tiden!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.