Nyheter Cannabismarknaden 14/6-18

I det här inlägget så går jag kort igenom en del olika nyheter som antingen har släppts idag eller igår och som är relevanta för cannabismarknaden. Läs bland annat om Uruguays kamp med att möta efterfrågan eller om Aurora skys första skörd, om Canopys årsrapport eller Aphrias satsning i Colombia mm.

Liberalerna säger nej till vissa ändringar i C-45

Lagförslaget C-45 som röstades igenom 7 juni har en hel del tillägg och ändringar som nu skall debatteras. Den som sticker ut mest verkar vara rätten att få odla cannabis hemma. Konservativa senatorer har motsatt sig den möjligheten men Justin Trudeau tar upp kampen.

Han menar att alla kanadensare ska ha rätten att få odla cannabis hemma om man så önskar, oberoende av vilken provins man bor i. Hans förslag bygger på att man ska få ha 4 stycken plantor hemma för eget bruk.Det är bra att han står upp för förslaget så att alla i Kanada får samma rättigheter och möjligheter.

En del investerare oroar sig väldigt mycket för att om brukare kan odla cannabis hemma så kommer man inte att köpa något i butikerna. Dock så ska man komma ihåg att det är en minoritet som odlar eget cannabis även om det är lagligt plus att det inte är så lätt som man kan tro att få fram riktigt bra kvalité.

Hemmaodlingarna kommer inte att sänka marknaden på något sätt utan bara komplettera och underlätta med att slå ut den svarta marknaden.

Källor / Läs Mer

Uruguay försöker möta efterfrågan

Som första land i hela världen så legaliserade i förra året Uruguay cannabis från kultivering av plantan ändra fram till försäljning och bruk. Men man kämpar just nu med att kunna möta efterfrågan som finns. Det är helt enkelt fler som brukar cannabis än vad man hinner producera produkten.

Det kan låta positivt men för brukare så är det väldigt jobbigt då man tvingas besöka illegala försäljare. Det tar bort hela syftet med legaliseringen som genomfördes för att slå ut den svarta marknaden.

I Uruguay får du köpa cirka 40 gram i månaden men problemet är att endast 12 av 1200 apotek i landet har gått med i programmet för att sälja cannabis.

Man funderar nu på att ge ut fler licenser till tillverkare för at snabba upp produktionen. Förändringar måste ske för annars kommer brukarna helt enkelt strunta i att gå den lagliga vägen för att få tag på cannabis vilket skulle göra legaliseringen onödig.

Källor / Läs Mer:

Canopy Growth Corp ska släppa årsrapport

Den 27 juni så släpper Canopy Growth Corp sin årsrapport och finansiella resultat för 2018. Man har dock redan meddelat marknaden att man i nuvarande stund förväntar sig att rapportera inkomster på 22.5 till 23 miljoner dollar för kvartalet som tog slut 31:a mars 2017.

Man har också sålt rekordmycket cannabis, 2500 kilon, i det förra kvartalet att jämföras med 1740 kilon samma kvartal förra året.

Bolaget har även en stabil stridskassa redo med cirka 320 miljoner dollar att spendera på eventuella expansioner eller uppköp. Något som man helst gör med pengar istället för att som Aurora gör trycka massvis med nya aktier vid varje affär.

Källor / Läs Mer:

Snart dags för första skörden i Aurora Sky

Aurora Sky är namnet på Auroras massiva växthus som man har byggt på ett bra tag nu. Lyckligtvis så börjar jobbet bära frukt då man alldeles snart är redo för att skörda sina första plantor i 1 utav 17 växtrum.

Det är Auroras VD Cam Battley som har Twittrat om framgången. Man skördar med hjälp av automation och annan teknologi som förenklar hela processen. Man har just nu två blomstringsrum färdiga av totalt sjutton stycken på cirka 3158 kvadratmeter vardera.

Det här är oerhört viktigt för Aurora som inte har mycket färdig produkt redo för legaliseringen. Jag vågar tro att Aurora är glada över eventuella förseningar med legaliseringen då det ger lite andrum till att hinna färdigt med allt.

När hela huset väl är färdigbyggt så kommer man att producera stora mängder cannabis där som sedan kan skickas över hela världen tack vare Auroras aggressiva expansion.

Källor / Läs Mer:

Aphria i Colombia

Det tisslas och tasslas runtom Aphria just nu då marknaden väntar på nyheter om deras satsning i Colombia. Enligt tidningen El Tiempo så är representanter för Aphria på plats för att leta efter platser där man kan odla cannabis för att möta den lokala och globala efterfrågan.

Enligt uppgifter så kikar man på att införskaffa sig ett område som skulle täcka hela 150 000 kvadratmeter. Alltså cirka 15 hektar vilket är en hel del yta. Dock så vore det osannolikt att hela ytan skulle användas till enbart odling men man kan utan tvekan säga att på den ytan så skulle en väldigt stor odling få plats även om man inte täcker hela.

I Colombia så kan man bygga och odla billigt tack vare billig arbetskraft. Det är också väldigt gynnsamt väder för att odla där. En stor satsning i Colombia kan bli en hit men vi får tålmodigt invänta mer information innan vi kan säga varken bu eller bä.

Källor / Läs Mer:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.