Nyheter från Canopy Growth Corp, GW Pharma och CannTrust

Ett av Canopy Growth Corps tidigare annonserade förvärv har blivit färdigt. GW Pharma går framåt med sin forskning om ny cannabismedicin Epidolex. CannTrust har skickat kapslar med CBD-olja till ett universitet i Gold Coast, Australien.

Canopy Growth Corp förvärvar Ebbu Inc

Precis som man tidigare har annonserat att man ska göra så har CGC nu gjort klart förvärvet av Ebbu Inc. Ebbu är ett företag som sysslar med forskning om hampa och hur man kan nyttja den.

Det märks att CGC håller på att stärka sig inom hampasektorn samt CBD-sektorn och genom förvärvet av Ebbu så kommer man att sänka sina kostnader för CBD-produktion.

Ett steg som enligt mig ligger rätt i tiden då fler och fler börjar se nyttan som CBD-olja har för oss.

Förvärvet av Ebbu betalades med 25 miljoner kanadensiska dollar(CAD) samt cirka 6 miljoner aktier. Om vissa milstolpar uppnås inom två år så kan man betala cirka 100 miljoner ytterligare för Ebbu.

GW Pharma annonserar positiva resultat för Epidolex

Gw Pharma är givetvis glada över att ha fått se positiva resultat från kliniska tester av Epidolex i fas 3. Medicinen används för att bekämpa anfall och spasmer från Dravets syndrom, en form av epilepsi för barn.

Ett stort steg i rätt riktning för medicinen som nyligen fick FDA-godkännande, omklassificering av DEA och lansering i USA. Justin Gover, VD för GW Pharma sade följande om resultatet och FDA-godkännandet:

“We are proud to have recently launched EPIDIOLEX, the first FDA-approved plant-derived cannabinoid medicine and are excited about its potential to help the lives of patients and their families.”

CannTrust har skeppat CBD-kapslar till Australien

Kandensiska bolag sprider ut sin medicin och sina möjligheter mer och mer över hela världen. CannTrust har nu levererat en last med CBD-kapslar till universitetssjukhuset i Guldkusten i Australien.

Kapslarna kommer att användas i studier för att se hur cannabis kan lindra eller bota Amyotrophic Lateral Sclerosis (ALS) och Motor Neuron Disease (MND).

Bolaget PharmaCann Pty Ltd. tar emot och hanterar produkten för universitets räkning. Om studierna kan uppvisa positiva resultat mot MND men framförallt kanske ALS så är det oerhört glädjande för såväl patienter som för bolaget i sig.

Det blir klarare och klarare för varje dag att cannabis kan hjälpa mot mycket och att legaliseringsvågen världen över gör något oerhört gott för människor med olika sjukdomar och åkommor.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.