P2P-lån ett alternativ till börsen

Börsen är skakig just nu och det får investerare att börja oroa sig. Det skadar aldrig att sprida sina risker, inte bara på själva börsen men även utanför den. Jag har fattat tycke för P2P-lån och crowdfunding av olika slag, kanske kan det vara ett attraktivt alternativ för dig också?

P2P-lån är lån mellan privatpersoner eller ett lån mellan en privatperson och ett företag. Dessa lån har blivit populära eftersom att man dels ofta kan låna till lägre ränta än vad banker erbjuder, delvis också för att man som investerare kan låna ut pengar till en fast ränta.

P2P-lån fick ett dåligt rykte efter incidenten med TrustBuddy som skakade förtroendet för hela sektorn. Som tur är så finns det faktiskt vettiga alternativ till TrustBuddy med upplägg som är enormt mycket bättre i form av avkastning men också säkrare.

Mintos till exempel erbjuder möjligheten att endast investera i lån med återköpsgaranti, det betyder att om låntagaren slutar betala av sitt lån så köper Mintos automatiskt tillbaka lånet från dig. Först så försöker man givetvis att lösa betalningsproblemen men det är skönt att veta att lånet köps tillbaka om det förfaller totalt.

På ett sätt så var incidenten med TrustBuddy som gick i konkurs bra för det krävde att övriga aktörer på marknaden skärpte till sig. Till exempel så är det nu vanligt att låneförmedlaren, mellanhanden, upprättar ett lånebrev direkt mellan dig och låntagaren så att även om plattformen går i konkurs så äger du fortfarande ditt lån.

Om du inte redan har kryddat din portfölj med P2P-lån från en eller flera plattformar så kan det definitivt vara någonting att kika på.

Här listar jag ett par sidor och inlägg på min hemsida som du kan vilja kika in för att lära dig mer:

Du är också varmt välkommen till Facebookgruppen speciellt skapad för att diskutera P2P-lån och olika plattformar, du kan hitta den genom att Klicka här. Lycka till!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.