23 juli, 2018

Bondora

Inlägget är reklam för Bondora och innehåller annonslänkar. [Läs Mer]

Utöver Mintos finns det en spännande P2P-plattform som heter Bondora. Där hittar du lån från tre olika länder och fokusen ligger på hög risk och hög avkastning. Plattformen har de högsta räntorna som jag personligen har sett på någon plattform hittills.

2009 så öppnade Bondora portarna och sedan dess så har man blivit en av Europas största icke-bank som ger ut lån digitalt. Lånen ges ut till personer i Finland, Spanien och Estland och man säljer lånen till investerare från över 40 olika länder.

Lånen i sig är högrisklån på 500 kr till 10 000 kr och som avbetalas inom 3 till 60 månader. Bolaget är en licensierad kreditlångivare av motsvarigheten till finansinspektionen i Estland.

P2P-lån är passiva inkomster som man kan låta sköta sig själva om hemsidan har ett bra system för det. Man kan också vara väldigt aktiv och välja ut lånen själv. Det är helt upp till var och en.

Men visst är det något extra fint med tanken på att luta sig tillbaka och låta pengarna arbeta ihop mer pengar åt en?

Bondora har bra automatiska konton för auto-investerande. Det gör det hela väldigt enkelt för man kan ställa in det hela en gång och sätta in pengar en gång, automatiskt månadsvis eller av och till när man vill. En utmärkt passiv inkomst som man kan utöka bra framförallt om man månadssparar och återinvesterar utkastningen.

Bli medlem

Medlemskapet är gratis och du har inga löpande avgifter. Det enda du betalar är en viss % på avkastningen på dina lån så om inte du får betalt så får inte Bondora betalt.

Blir du medlem via Den Här Länken(annonslänk) så får du en välkomstbonus på 50 kr som du kan investera utan att du åtar dig att investera något mer.

Inläggen

Här hittar du inlägg som enbart eller delvis handlar om Bondora.

Person-till-Person-Lån - Investera utan banken
Person-till-Person-Lån är någonting som jag skrivit en hel del om här på bloggen. Oftast så kallas det ju för P2P-lån,
Investera i P2PLån - Alternativ till börsen
Att investera i P2Plån kan vara ett bra sätt att diversifiera sin portfölj på. Genom att investera utanför börsen så
P2P-Lån med 20% i Ränta (Avkastning)
Om man letar riktigt hög avkastning på sina P2P-lån så får man vända blicken bort från Sverige. Hos internationella långivare
Omröstningar i P2P-Gruppen på Facebook
I det här inlägget så tänkte jag sammanställa en del frågor och dess svar från gruppen om P2P-lån på Facebook.
Jämförelse Bondora, Brocc, Lendify och Mintos
Inlägget är reklam och innehåller annonslänkar för Bondora, Brocc, Lendify och Mintos. [Läs Mer] Inom P2P-sfären så finns det gott
Intervju med Bondora
Jag fick chansen att ställa frågor i en slags enkel intervju med Bondora. Frågorna besvarades av Matthew Clannachan som är