P2P-Lån med 20% i Ränta (Avkastning)

Om man letar riktigt hög avkastning på sina P2P-lån så får man vända blicken bort från Sverige. Hos internationella långivare så finns det möjligheter till högre räntor. Risken är dock betydligt högre och man får i vissa fall växla till en annan valuta för att investera.

Tar man den internationella aktören Mintos som exempel så finns det P2P-lån att investera i från en massa olika länder. Letar man lånen med högst avkastning så är det Kazakstan som gäller.

Lånen har hela 20% i ränta per år vilket är väldigt högt. Men att investera i andra länder och även i andra valutor tillför flera olika risker. Även om man får hög avkastning på lånen så kan man gå back om valutan går svagt och tappar i värde.

Samtidigt så bör man hålla åtminstone lite koll på landets ekonomi om man skall investera i lån där. Ibland är det svårt beroende på vilket land det är som man är intresserad av att investera i.

Lån i Kazakstan hos Mintos.

Näst högst avkastning hos Mintos har lån i Ryssland i deras lokala valuta. Det känns något säkrare än att investera i Kazakstan men det betyder fortfarande flera aspekter att hålla koll på, jämfört mot om man investerat i svenska lån.

Men 20% är 20% och är man villig att ta hög risk och planerar att vara långsiktig så kan man fundera på att läsa in sig i läget för Kazakstan och Ryssland.

internationella p2plån mintos hög ränta

Lån i Ryssland hos Mintos.

Det finns mängder med lån från vardera land men jag tog bara med ett fåtal per bild för att inte ha för stora bilder. Utöver dessa två länder så finns det även lån från över 30 olika länder hos Mintos som man kan investera i.

Olika plattformar

Det finns en del olika plattformar som även har riktat in sig på just lån med hög avkastning. Bondora heter en av dessa plattformar och där är det sannerligen högrisklån som erbjuds.

Om du vill läsa min jämförelse över olika plattformar att investera i så kan du hitta det inlägget här: Jämförelse Bondora, Brocc, Lendify och Mintos.

Tack för att du läste inlägget! Trevlig helg!

Läs Mer

1 thoughts on “P2P-Lån med 20% i Ränta (Avkastning)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.