Omröstning gick igenom vad händer nu?

Lagförslaget C-45 fick ett Ja i omröstningen och många investerare pustar ut. Men vi är inte i mål ännu. Det är viktigt att komma ihåg att även om vi vann ett slag så är kriget inte över. Eftersom att förslaget röstades fram med flera tillägg så behöver nu tilläggen granskas vidare.

Lagförslaget lever vidare och ska nu tillbaka till house of commons där tilläggen ska granskas, ändras och eller godkännas. Sen så ska förslaget vidare till senaten igen som ska klubba igenom ändringarna eller göra fler ändringar.

Förslaget som röstades fram måste vara identiskt i house of commons och i senaten så det kan i värsta fall ta ett par vändor fram och tillbaka för att reda ut alla frågetecken.

Det är givetvis en bra sak för förslaget i sig men för investerare så kan det bli trist att vänta ytterligare på besked.

Men man hoppas på att kunna få igenom det snabbt. Hälsoministern Ginette Petipas meddelade i torsdags journalister att hon och hennes kollegor kommer att se över alla förslaget under helgen och hoppas på att kunna ta ett beslut i början på nästa vecka.

Man har också sagt att senaten går inte på sommarledigt förrän man är färdiga med C-45. Så oavsett utfall så lär vi se en lösning inom kort och med tanke på det momentum som finns så vore det väldigt förvånande om förslaget skulle stoppas, men det är inte omöjligt.

Många undrar vad som händer härnäst? Jag tror på sell on news effekten som jag skrev om tidigare. Många traders kör ju på taktiken ”buy on rumors and sell on the news”. Så nu är det inte omöjligt att vi ser sidledes utveckling fram tills vidare nyheter eller implementation av legaliseringen.

Samtidigt så sänder ju gårdagens omröstning starka signaler om vad som är på gång och många investerare som stått på sidorna vill säkert ge sig in utan att vara sist in i marknaden.

Omröstningens utfall bör helt klart ses som förtroendeingivande för hela sektorn och det är inte omöjligt att vi ser ett tillflöde av nya investerare. Så vi lär kunna få se en hel del upp och ner för kurserna. Stora volymer lär handlas och det ska bli spännande att se hur det hela utvecklar sig.

Ska jag sticka ut hakan och spekulera så säger jag att vi ser stora volymer utan allt för stora kursändringar samt att vi börjar på rött men att vi inom kort, säg ikväll eller nästa vecka återigen börjar se blåa siffror.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.