Pressmeddelanden från Cannabisindustrin

I det här inlägget går jag igenom olika pressmeddelanden från cannabisindustrin. Läs om delstaten Virginia, MSOn MedMen och om varför Acreage VD tycker det är läge att investera i cannabis.

MedMen säger upp igen

MedMen är en MSO, multi state operators, och det är den sortens bolag jag tror kommer att lyckas bäst. Men MedMen är ett bevis på att det inte räcker med att sprida ut sig i fler delstater än en.

Bolaget går stadigt minus och har behövt göra ordentliga nedskärningar. I ett pressmeddelande så skrev MedMen följande:

“In total, over the past 30 days, the company has strategically reduced its corporate headcount by over 40%, representing approximately $20 million in annual salary-related savings.”

Det verkar inte vara slut där heller utan vi kommer nog att få se fler liknande nyheter framöver. Bolaget är aktiva i Kalifornien, Florida, Illinois och Nevada och hade i slutet av oktober cirka 1300 anställda.

Nu gäller det att man lyckas vända på den negativa utvecklingen så att bolaget inte går under. Kursen har fallit hårt och det återstår att se om den ska vidare nedåt.

Justin Trudeau och COF Om Legaliseringen

Demokrater i Virginia kämpar för avkriminalisering

Delstatens statsåklagare Mark Herring är positiv till reformer av cannabislagarna. När han blev intervjuad av Cannabis Wire så sade han bland annat:

“There are smarter, better ways to approach cannabis, and for me that starts with decriminalization of simple possession of small amounts, addressing past convictions, and moving toward legal and regulated adult use,”

Inte bara det, demokraterna i delstaten har nu för första gången på 20 år makten i såväl House som Senate. Det betyder att man har goda möjligheter att få igenom lagändringar, så som en avkriminalisering.

Det bådar väl för delstaten som skulle kunna få se de första steget mot en avkriminalisering och legalisering tas nästa år. Herring sade också att:

“Cannabis reform has been bottled up in committees for years under Republican leadership,” “Now that Democrats are in the majority and there’ll be new leadership, I’m really optimistic about our chances for getting this passed.”

Vi får hålla tummarna för att han har rätt och för att delstaten lyckas få igenom detta. För varje delstat som tar steg mot en legalisering så ökar det i mina ögon pressen på den federala regeringen att göra samma sak.

Justin Trudeau och COF Om Legaliseringen

Nya riktlinjer i Brasilien

Tidigare i veckan så godkände Brasilien planerna på att etablera en legal cannabismarknad inom landet. Ett stort steg framåt eftersom att det är land med många invånare och goda möjligheter för odlingar.

Vi har redan sett flera cannabisbolag etablera sig i Sydamerika. Det är billigt att odla och arbeta där, klimatet är väldigt gynnsamt och länderna börjar reformera sina cannabislagar.

Med tanke på det så är det förståeligt att bolagen siktar in sig på Sydamerikanska länder.

Brasilien har länge plågats av gängkrig som drivits på av droger och om vem som ska sälja drogerna.

Det här är ett steg framåt inte bara för patienter i landet som får tillgång till naturlig medicin utan det är även ett steg framåt till ett tryggare land.

Av alla pressmeddelanden från cannabisindustrin så är sådana här nyheter bland favoriterna tycker jag.

Justin Trudeau och COF Om Legaliseringen

Acreage VD är positiv till cannabismarknaden

Kevin Murphy tror att vi bara är inne i en svacka och att det finns mycket mer att hämta. I en intervju med CNBC så pratar han om cannabisindustrin och att vi fortfarande är inne i en tillväxtfas.

Det är en rätt så intressant diskussion om cannabis framtid i USA och du kan se den på YouTube.

Källor / Läs Mer

Tack för att du läste ”Pressmeddelanden från cannabisindustrin”!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.