Senatorer kämpar för cannabis i USA

På grund av att cannabis är olagligt på federal nivå i USA så har bolagen och ställena, dispensaries, som säljer cannabis många olika problem. Ett av de större problem är hur man hanterar pengarna. Eftersom att cannabis är olagligt så vågar bankerna inte ha med deras pengar att göra. Det skulle kunna orsaka stora problem för bankerna.

Men det kan vara på väg att ändras inom kort. Det är nämligen tio stycken senatorer i USA som just nu håller på att försöka ändra på lagstiftningen.

Eftersom att ett dispensary inte kan sätta in pengarna på banken så har man enorma summor kontanter. Det gör att man blir en måltavla för rånare. Det gör det också krångligt för anställda att få löner utbetalda.

Jeff Merkley och Lisa Murkowski leder gruppen som försöker förbättra villkoren för cannabisbutikerna. Om deras förslag går igenom så kommer ett finansiellt institut inte att kunna bestraffas av federala arbetare bara för att man har hanterat pengarna åt en dispensary.

Det är inte det enda som man håller på med just nu utan man har ett förslag framme som kommer att underlätta på flera sätt för dispensaries.

Man väntas rösta om förslaget inom kort, möjligtvis redan den här veckan.

Hela faderullan kring cannabis i USA är en knepig historia. Inte minst i Vita Huset så finns det stora skillnader i åsikter kring hur det ska hanteras.

Jeff Sessions, inrikesminister i USA, är en känd förespråkare för hårdare lagar kring cannabis. Trump däremot vill att delstaterna själva ska få välja hur man vill göra. Men det måste ändå bli lagligt på federal nivå för att det faktiskt ska vara upp till delstaterna.

Tack och lov så finns det fler som kämpar för bättre cannabislagar. Har vi tur så kan förslaget inom kort röstas igenom. Det skulle säkerligen ge en signal till marknaden i USA om att saker och ting är på väg att förbättras.

3 thoughts on “Senatorer kämpar för cannabis i USA

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.