Stor Nyhet: Canopy Growth Corp ansöker om listning på NYSE

Siktar man på att bli världsledande inom sin sektor så ska man också handlas bland andra världsledare. Canopy Growth Corp har nu som första cannabisbolag i Kanada ansökt om listning på NYSE. Det här är väldigt stort och kan bli oerhört positivt för bolaget.

Att listas på NYSE som är USA:s största börs kommer med många fördelar. En och kanske den främsta är att bolagets aktier då blir tillgängliga för mångt mycket fler investerare än i nuläget. I princip så blir aktien tillgänglig för alla investerare i världen.

Det blir också mycket lättare för amerikaner att handla aktien. Istället för att behöva ringa och betala högt courtage, samma sits som vi i Sverige har med amerikanska cannabisaktier just nu, så kan man handla aktierna direkt hos en nätmäklare via internet.

Möjligheten att noteras där är inte bara bra PR för hela sektorn utan den gör det hela, i brist på bättre ord, seriösare för investerare.

Det här är något väldigt stort och väldigt viktigt. Jag tror att det här inte bara kommer att lyfta aktien, vars kurs senast jag kollade var upp 10% sedan nyheten släpptes, utan även hela marknaden. Vi var redan i en uppåtgående trend så det här borde ge en skjuts på vägen.
Det är fint att se det största bolaget leda vägen för hela cannabismarknaden. Plus att det här gör mig bara ännu säkrare på att Canopy Growth Corp kommer att förbli störst. Man tar rätt beslut vid rätt tillfällen och har redan, som jag nämnde tidigare, en enorm produktionskapacitet.
Bruce Linton, VD för Canopt Growth Corp, uttalade sig och sade följande:
”Since becoming the first regulated cannabis producer to list their shares in North America in 2014 our team has focused on building credibility through consistent execution. Once finalized, listing our shares on the NYSE will represent a continuation of our upward trajectory as we build the global cannabis industry.”
Aktiens kurs lär nu lämna 30 dollarnivån och bege sig vidare uppåt. På NYSE så kommer bolagets ticker att vara CGC men den kommer fortfarande att handlas i Kanada under samma ticker som tidigare: WEED.
Det skulle förvåna mig om deras ansökan om att listas där slås ned men konstigare saker har hänt. Oavsett vad så är det definitivt ett steg i rätt riktning. Jag äger själv aktier i bolaget och det här gör mig bara mer övertygad om att jag har satsat på rätt bolag. Keep up the good job, Canopy Growth Corp!
Källor / Läs Mer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.