Tålamod är en dygd

Sedan det blivit klart att omröstningen gått vår väg och att legaliseringen är ett faktum så har kurserna tagit en hel del stryk. Fler och fler kommenterar om undergången på Facebook eller andra sociala media och verkar inte förstå varför vi ser en stagnation just nu.

Jag har länge skrivit om att jag förväntat mig en stagnation eller korrektion efter omröstningen i väntan på legaliseringen. Anledningen till det är väldigt enkel och det är för att det helt enkelt inom en kort period saknas något att bygga momentum inför.

Min teori är att stagnationen lär fortsätta in i början på september innan volymerna förmodligen börjar öka igen. Jag tror också att man kan göra riktigt bra köp om man håller sig lite lugn och inväntar köplägen.

Canopy Growth Corp till exempel var upp över 48 dollar men befinner sig nu under 32 dollar. Går den ned mot 25-29 dollar så är det ett oerhört fint köpläge för den långsiktiga investeraren och där kommer även jag att köpa in mig igen.

Aphria är lite klurigare men lyckas man fånga upp den för runt 8-10 dollar och tänker hålla innehavet långsiktigt så tror jag att man gör sig ett riktigt bra köp.

Aurora Cannabis bevakar jag också för återköp vilket jag siktar på att göra runt 5 eller 6 dollar om vi ser de nivåerna innan legaliseringen.

Har man inte kapital till att handla just nu och är man långsiktig i sin investering så är det bästa man kan göra att stänga ned datorn och gå ut för att njuta av sommaren. Är du långsiktig så sitt inte och stressa upp dig själv genom att följa kursen hela tiden.

Tålamod är en dygd och jag ser den här seglivade perioden fram till legaliseringen som en möjlighet att sänka mitt GAV i aktierna som jag tror starkast på. Jag hoppas att du som läser har en trevlig helg och att du kan göra ett fint kap fram tills legaliseringen!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.