Tennessee och Pennsylvania näst att legalisera cannabis?

Delstat efter delstat väljer att följa folkets önskan och att trotsa den federala regeringen. Nu kan Tennessee och Pennsylvania bli nästa delstater att legalisera cannabis. För tio år sedan hade det låtit otroligt att tala om att så många delstater vill legalisera medicinskt cannabis. Nu är det snarare vardagliga nyheter.

Tennessee kan komma att legalisera cannabis

En republikansk senator har tagit fram ett gediget lagförslag som skulle tillåta många patienter i delstaten Tennessee i USA att få tillgång till medicinsk cannabis.

Lagförslaget går under namnet ”Tennessee Medical Cannabis Act” och introducerades av Janice Bowling.

Lagförslaget består av 29 sidor med information och tar upp många olika riktlinjer för hur det ska gå till. Utöver det så nämns också åtskilliga åkommor och sjukdomar som medicinsk cannabis kan behandla.

Redan 2018 så lade lagstiftare i delstaten fram ett förslag men det förslaget skulle bara tillåta oljor av medicinsk cannabis. Det nya förslaget ämnar att tillåta alla former av medicinsk cannabis. Följande går att läsa i lagförslaget:

”’Cannabis’ means all parts of any plant of the genus cannabis, whether growing or not, including the seeds, extractions, of any kind from any part of the plant, and every compound, derivative, mixture, product, or preparation of the plant,”

”The broad purpose of the Tennessee Medical Cannabis Act is to increase low-cost public health options, alleviate suffering, develop agriculture business, incentivize research of THC benefits, and expeditiously license and track medical cannabis from cultivation to point of sale within the boundaries of this state,”

Förslaget kommer inte att att legalisera cannabis för rekreationsbruk utan endast för medicinskt bruk, men det är helt klart ett steg i rätt riktning!

food-healthy-vegetables-village

Att legalisera cannabis fullt ut brukar börja med ett steg och det steget är att legalisera medicinsk cannabis. Därför är det lovande att fler och fler delstater nu tar det första steget.

Som sagt så är det inte bara Tennessee som är på gång utan även i delstaten Pennsylvania så vill man legalisera cannabis, men inte bara medicinskt.

26 lagstiftare har gått ihop och skrivit ihop ett lagförslag som skulle leda till en legalisering i delstaten. Mycket lovande!

Enligt lagförslaget så skulle personer 21 år gamla och äldre få inneha, använda, odla och köpa cannabis. Invånarna kommer att få odla sex plantor vardera varav max tre får vara fullväxta och för eget bruk.

Inte bara det, utan lagförslaget ämnar också att ta bort tidigare domar för narkotikabrott relaterade till cannabis ur personernas brottsregister. Utöver det så ska personer som för tillfället sitter fängslade för sådana brott friges om lagförslaget går igenom. Ett fenomenalt bra lagförslag!

Den demokratiske senatorn Sharif Street sade följande om förslaget att legalisera cannabis:

 “time for us to join the new age and enter the cannabis economy.”

Helt rätt Sharif Street, helt rätt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.