Lendify höjer räntan på befintliga lån

Äntligen så börjar det gå åt rätt håll igen när Lendify höjer räntan på befintliga lån. Detta är en reaktion på att bankerna har höjt räntan för låntagare. Fortsätter STIBOR att förändras åt rätt håll så kanske det kommer fler höjningar, det går åtminstone att hoppas på.

Lendify höjer räntan med 0.48 procentenheter på befintliga investeringar. Jag tycker att det är riktigt bra gjort av Lendify som jag tidigare lämnat på grund av låga räntor.

Såhär stod det bland annat i mailet som Lendify skickade ut i samband med att man meddelade förändringen:

”Vi höjer räntan med 0,48 procentenheter på befintliga investeringar till följd av att den marknadsmässiga räntan har förändrats. En förändring som direkt gynnar dig som sparare på Lendify. Det är ingenting du behöver göra utan räntan kommer att uppdateras automatiskt. Den nya räntan gäller från den 1 februari och kommer att synas i din översikt senast den 12 februari i samband med att månadens betalningar aviseras.”

Justin Trudeau och COF Om Legaliseringen

Det här är förtroendeingivande och positivt att Lendify höjer räntan. Man kunde ha behållit vinsterna från ränteförändringarna själv, men valde att ge tillbaka till sina investerare istället. Det tycker jag är toppenbra!

Det här har definitivt fått mig att börja fundera på att investera via Lendify igen. Höjer man räntan för sina investerare redan nu så är det absolut inte omöjligt att fler liknande höjningar kommer att ske i framtiden. Givetvis så kan man inte ta det för givet men det här är en tydlig signal att man månar om sina investerares avkastning.

Med andra ord ett väldigt bra sätt att bygga förtroende och att ge tillbaka till sina investerare som tar den stora risken i systemet. Förhoppningsvis så leder bankernas höjningar inte till att fler låntagare hamnar hos kronofogden.

Hur ser du på den här höjningen? Har den ökat ditt förtroende för Lendify? Kommentera gärna och berätta!


Klicka för att se min lista på flera olika plattformar för P2P-lån

1 thoughts on “Lendify höjer räntan på befintliga lån

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.