Investera i fastigheter via Tessin

Att investera i fastigheter via Tessin har blivit allt mer populärt i takt med att crowdfunding blir vanligare och vanligare. Man kan investera i all från fjällstugor till stora nybyggda lägenhetshus. Det är givetvis inte riskfritt men det är det få investeringar som är.

Vill man satsa på bostadsmarknaden och nybyggen så kan det vara värt att fundera på att investera i fastigheter via Tessin. Genom deras plattform kan du sköta hela biten med att hitta intressanta projekt, investera i projektet, få löpande information samt din avkastning på investeringen.

Går man igenom tidigare projekt på deras plattform så hittar man bland annat sjönära bostäder i Stockholm, industrilokaler, vårdfastigheter, hyresrätter, bostadsrätter, friliggande villor, stugor i Sälen och mycket, mycket mer.

Det är som sagt givetvis inte riskfritt, alla projekt går inte som planerat och det händer att man förlorar pengar på investeringarna man gör. Bostadsmarknaden verkar ju också mattas av en del i Sverige just nu.

Aurora CMED Newstrike

Investera i fastigheter via Tessin

Hur ser upplägget ut då, vad äger man egentligen? Sedan 2017 så är alla investeringarna lån, förut kunde de också vara preferensaktier.

Ofta så är projekten upplagda utan eller med begränsande säkerheter för investerarna. Hur säkerheten för investeraren ser ut beror på hur projektet är upplagt.

Att bli medlem på deras hemsida kostar ingenting och man binder inte upp sig till något genom att bli medlem där.

Angående hur mycket information man får om projektet så skriver Tessin själva följande:

Fastighetsutvecklaren förser vanligtvis investerarna med löpande (kvartalsvis) uppdateringar om hur projektet eller investeringen fortlöper. Informationen är vanligtvis relativt kortfattad och överskådlig – typiskt sett kommuniceras inga finansiella rapporter eller nyckeltal.

Om du är nyfiken på hur det hela fungerar och om du vill få information om nya projekt så kan du gå med i deras nyhetsbrev enkelt på deras hemsida.


Läs mer om Crowdfunding genom att klicka här

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.