Vad har en tuggummimiljardär och Italien gemensamt?

En tuggummimiljardär och Italien har fått upp ögonen för samma sak, nämligen medicinsk cannabis. William Wrigley Jr. II är delaktig i en startup i Georgia, USA för ett företag som har licenser i Texas och Florida. Italien å sin sida släpper lite på sitt stenhårda grepp om cannabisen.

Tuggummimiljardären sadlar om till medicinsk cannabis

Vi börjar med Herr Wrigley, William Wrigley Junior den andra, som i 2008 genomförde försäljningen av sin familjs företag till Mars Inc.

Efter försäljningen så lämnade han godismarknaden och nu har han investerat i Surterra Wellness i USA. Han fascineras över möjligheterna med medicinsk cannabis och sade bland annat följande i en intervju om sin investering:

“When I understood the massive benefits, it really changed my mind about the industry,” “You don’t see too many opportunities to have that kind of an impact in an industry that is being created from scratch.”

Han lär ha en del pengar på fickan och han har god möjlighet att tjäna ännu mer tack vare sin investering. Den totala amerikanska cannabismarknaden, dvs både medicinsk cannabis och för rekreationellt syfte, beräknas uppgå till 11 miljarder dollar redan i år enligt Arcview Market Research and BDS Analytics..

11 miljarder dollar och då har landet inte ens legaliserat cannabis federalt och en del delstater har inte ens legaliserat medicinsk cannabis. Det bådar väl inför framtiden.

Källor / Läs Mer

Italien släpper greppet om medicinsk cannabis

Italiens regering har hållit ett stenhårt grepp om deras marknad för medicinsk cannabis men det ser ut att vara ändringar på gång.

Man har nu uttalat ett mål om att medicinsk marijuana ska finnas tillgängligt på ”alla apotek” i hela landet. Ett stort steg för Italiens patienter som tack vare det får en enklare vardag.

Beslutet inger också hopp om att bolag ska få nya eller bättre förutsättningar på Italiens cannabismarknad. Just nu så är det endast Italiens ”Military Pharmaceutical Chemical Plant” som innehar en licens för att kultivera cannabis i landet.

Rent tekniskt sett så är det redan lagligt för hälsoministern att ge ut licenser till privata företag men det har inte hänt ännu. Faktum är att det här uttalandet är ett av de första tecknen på att monopolet skall slopas.

Pavel Pachta som är en rådgivare hos International Cannabis and Cannabinoids Institute sade följande om beskedet:

“The Italian authorities appear to realize that the government alone is not in a position to satisfy the quickly growing demand for medical cannabis in the country,”

Enligt en rapport från regeringens sida så förväntar man sig att efterfrågan kommer att ligga på cirka 2 000 kg per år. Militärens odlingar klarar bara av att odla cirka 250 kg per år just nu.

Men det finns hjälp att få och du lär inte bli förvånad över vilka man får hjälp av. Två kanadensiska bolag är nämligen med i spelet. Aphria äger genom Nuuvera ett av sju bolag som har licens för att importera medicinsk cannabis till Italien.

Ramla inte av stolen nu av förvåning nu men Aurora är också aktiva i Italien genom sitt dotterbolag Pedanios, som vunnit en upphandling om att leverera 100 kg medicinsk cannabis till Italiens regering.

Möjligheterna är många och blir bara fler! När ska Sverige ta efter?

Källor / Läs Mer

Se Även

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.