Bitcoin på väg uppåt igen

Det var skakigt och få hade nog förväntat sig en så kraftig dip som vi såg i priset. Nu ser det ut att vara över och priset för en Bitcoin ligger i skrivande stund på ca 86 000 kr. Man gjorde en riktigt bra affär om man köpte på sig mer runt botten på ca 48 000 kr.

Bitcoin är här för att stanna, kanske inte för evigt men åtminstone för ett bra tag. Kryptovalutor har och kommer att fortsätta revolutionera världen.

Det är absolut inte säkert att Bitcoin kommer att vara den ledande kryptovalutan om fem eller tio år. Men just nu så är den onekligen störst och stabilast.

Det jobbas på förbättringar och lightning network kan bli en riktig hit om det utvecklas på rätt sätt.

Ju snabbare man kan föra över Bitcoin till någon annan och desto billigare man kan göra det desto attraktivare blir Bitcoin för användare.

Jag tror starkt på Bitcoin och dess potential och i mina ögon så har vi sett fenomenalt fina köplägen den senaste tiden. Jag undrar om alla som tänkte att tåget redan har gått har köpt in sig eller avstått.

Om Bitcoins pris stiger över ca 104 000 kr så är vi redan tillbaka där vi var för en månad sedan. Det kan vara svårt att tro för alla domedagsprofeter som skrikit ”Bitcoin är död” och så vidare. Som om teknologin slutar att fungera för att priset fluktuerar starkt i värde.

Jag har sagt det förr och jag säger det igen: läs på om vad Bitcoin faktiskt är för något. Se till att du förstår vad du har köpt och varför du köper det.

Det finns väldigt mycket material på Facebook och YouTube som hjälper dig att sätta dig in i vad det är och vad nyttan är. Personligen så tror jag att vi om ett par år eller ännu mer beroende på hur mycket bankerna stretar emot inte kommer se något alternativ till kryptovalutor.

Varför tror jag det? Jo för att tänk dig en värld där du inte behöver vänta ett par dagar på att föra över pengar till någon annan oberoende av var den personen befinner sig i världen. Tänk dig att inte behöva köa på en bank för att se över din egen ekonomi. Tänk att du själv har total kontroll över dina egna pengar och att du inte behöver förlita dig på en bank för att hantera pengarna.

Jag längtar till den dagen då kryptovalutor tar över, tills dess så investerar jag mer än gärna i marknaden för att jag tror på den.

2 thoughts on “Bitcoin på väg uppåt igen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.