Facebooks kryptovaluta?

Blockchain, tekniken bakom Bitcoin och andra kryptovalutor, lockar fler och fler. I takt med att tekniken sprider sig världen över och fler inser nyttan med den så ger sig större och större aktörer in i sektorn. Facebook har tidigare förbjudit reklam om kryptovalutor, men ryktet går att man håller på att ta fram Facecoin.

Först och främst så är det här ingenting som är konfirmerat annat än att man hos Facebook har ett team som jobbar med att utforska användningsområden för blockchain-tekniken.

För det andra så vore det ett rejält lyft för tekniken då Facebook har över 2 miljarder användare. Skulle Facebook lyckas få upp deras intressen för kryptovalutor så skulle det säkerligen ge stor effekt på marknaden.

Det skulle också snabba upp processen med att sprida ordet om kryptovalutor och blockchain oerhört mycket.

Redan 2016 så fick Facebook en licens från Irlands centralbank som möjliggör för att ge ut ”e-pengar”. Var man redan då något på spåren?

Möjligheterna för Facecoin, som man tror att kryptovalutan kommer att heta, vore enorma. Dels så skulle man kunna uppmuntra användare till att sprida eget material, precis som Steemit redan gör.

Man skulle även kunna ta betalt i Facecoin för marknadsföring på plattformen, eller åtminstone ha det som ett alternativ till andra valutor.

Redan 2009 så lanserade man Facebook Credits som användes i spel som t.ex Farmville. Krediter i spel är ingenting nytt och man fick heller inget genomslag, projektet skrotades efter två år.

Men skulle man nu istället använda sig av blockchain-tekniken och samtidigt hitta ordentliga användningsområden inom plattformen så skulle det helt klart kunna få ett stort genomslag.

Varför inte ge X många Facecoin till medlemmar med egna grupper som bidrar till aktivitet på plattformen? Eller varför inte ge X många Facecoin till medlemmar som skapar debatter och bidrar med eget material? Möjligheterna är stora och användningsområdena är många.

Skulle Facebook lansera sin egen krypto och göra det på ett bra sätt så skulle det verkligen kunna betyda mycket för sektorn. Vi får helt enkelt vänta och se men jag finner det väldigt intressant att den här möjligheten finns.

Om det blir en ICO så gäller det att vara försiktig, FondAnalys har skrivit om just ICO:s efter kryptonedgången.

Källa / Läs mer

1 thoughts on “Facebooks kryptovaluta?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.