Köpvärda Kryptovalutor

Det finns i stort sett oändligt många kryptovalutor. Vem som helst kan skapa sin egen på bara ett par minuter. Coinmarketcap listar idag 1364 stycken men det finns betydligt flera mindre kryptovalutor. Så hur vet man vilka som är värda att kika på? Här är fem stycken som jag läst in mig om och som jag anser vara köpvärda kryptovalutor.

Innan ett köp av någon kryptovaluta så rekommenderar jag dig att läsa på så mycket du bara kan. Inte bara det men bevaka också kursen. Marknaden är extremt volatil och det kan skilja mycket i pris på ett par timmar. Din bästa vän inom investeringar är kunskap. Läs på, läs mer och läs sedan lite till så att du Vet vad du köper för något och Varför du köper det.

Bitcoin

Giganten på marknaden. När någon frågar mig om Bitcoin så är min bästa förklaring att jämfört med övriga kryptovalutor så är det som att köpa digitalt guld. Den var först ut och är den i särklass, just nu, största kryptovalutan.

Därför så anser jag att den är köpvärd. Överallt så är det fler och fler som får upp ögonen för Bitcoin och eftersom att användarantalet, eller antal ägare, stiger så kraftigt så ökar också pressen på att den ska gå att använda till att köpa saker. Precis som vilken annan valuta som helst.

Jag köper dock just nu inte Bitcoin för att använda den i affärer utan för att det är investering med god potential. Givetvis är risken skyhög men det verkar också den möjliga rewarden vara.

Därför så anser jag att Bitcoin är en av flera köpvärda kryptovalutor.

Läs Mer: https://www.reddit.com/r/Bitcoin/

Ethereum

Den just nu solklara tvåan i storlek bland kryptovalutorna som finns. Ethereum är bra eftersom att den är så oerhört användbar och enkel att använda.

Den används tack vare det i nästan alla ICO:er, initial coin offerings. Den är snabbare att skicka än Bitcoin och har seglat upp som en utmanare, eller i mina ögon en komplettering, till Bitcoin.

Det som gör en kryptovaluta värdefull är just hur användbar den är. Ethereum ser ut att vara här för att stanna och marknaden har tagit emot den med öppna händer.

Priset har varit betydligt stabilare än Bitcoins pris och jag tror att det finns mycket utrymme kvar för tillväxt för Ethereum.

Läs Mer: https://www.reddit.com/r/ethereum/

OmiseGo

OmiseGo är en kryptovaluta som gjort sig känd i Sydostasien och är väldigt välanvänd i bland annat Thailand.

Omise är ett företag, en kryptovaluta och en plattform. Allt på en och samma gång. Företaget grundades 2013 och har över 130 anställda i Thailand, Singapore, Indonesien och Japan.

Fokusen ligger på sin plattform. Tänk dig att du är ute och går längs en marknad i Thailand. Du hittar ett klädesplagg som du vill köpa men du har inte tillräckligt med baht med dig. Genom deras app så kan du köpa ändå, konverteringen från din lokala valuta till deras lokala valuta sker automatiskt.

Tanken och planen är att etablera sig över hela världen, just nu så växer man stort i Asien och det är ingen liten marknad det heller!

Sist men inte minst så har man ett samarbete med ALIPAY, från skaparna av Alibaba som är Asiens eBay. Det gör den i mina ögon till en av flera köpvärda kryptovalutor.

Läs Mer: https://www.reddit.com/r/omise_go/

NEO

NEO:s koncept handlar om ett ekosystem för smarta kontrakt väldigt snarlikt Ethereum. Genom att använda NEO så kan användarna automatisera lagring och utbyten av digitala tillgångar.

Inte bara det utan man samarbetar även med Kinesiska myndigheter för att skapa en smart ekonomi. Vad skiljer NEO från Ethereum? Jo bland annat att man kan koda i flera olika språk såsom C#, VB.Net, F#, Java och Kotlin.

Ethereum använder sitt eget kodspråk som heter Solidity vilket betyder att nya kodare och programmerare behöver lära sig det föst innan man kan börja utveckla något.

Teamet bakom NEO är väldigt aktiva och far världen över för att sprida information och fakta om inte bara NEO utan om kryptovalutor i helhet. Många aspekter får mig att se den som en av flera köpvärda kryptovalutor.

Med NEO så är det enklare att komma igång vilket gör den mer lättillgänglig och eftersom att Kina strikt reglerar marknaden för kryptovalutor så ser jag det som en fördel för NEO att ha ett finger med där. Det är tyvärr tråkigt eftersom att själva poängen med kryptovalutor är att avreglera världen men ibland får man ta ett steg i taget!

Läs Mer: https://www.reddit.com/r/NEO/

Monero

Sist ut i min korta lista är Monero. Monero står för anonymitet och säkerhet. Själva poängen med kryptovalutor är att flytta makten från stora institutioner till folket.

För en svensk så kan det låta konstigt. För vi är ju rätt så blåögda och litar blint på vår regering, eller har gjort en längre tid iallafall. Men om du bor i ett land som Venezuela där inflationen just nu är så illa att man kan torka sig på toan med sedlar istället för toapapper för att toapappret är dyrare än sedlarna.

Ja då kanske man behöver hitta någon annan att lita på. Men en korrupt regering godtar inte sådant hur som helst. Därför så är det bra med en helt anonym kryptovaluta där du inte kan spåras.

Det har också lett till att man blivit Darknets föredragna kryptovaluta. Det är ingen liten marknad det heller och oavsett vad man tycker om Darknet så kommer det inte att försvinna.

Läs Mer: https://www.reddit.com/r/Monero/


Gå gärna med i min Facebook-grupp för Kryptovalutor


Disclaimer: Jag äger själv dessa kryptovalutor och det här ett tips men ingen köprek. Bevaka kryptovalutorna och läs in dig för att se vad du själv tycker. All handel sker på eget ansvar. Historisk avkastning garanterar inte framtida avkastning.

Tack för att du läste Köpvärda Kryptovalutor!

8 thoughts on “Köpvärda Kryptovalutor

 • Hej där!

  Ett par tankar kring kryptovalutorna.

  Med tanke på att bitcoin är så pass dyr, vad tror du om att köpa andelar i form av certifikat på till ex Avanza?
  Och om jag köper ren valuta, vad skulle det vara värt att köpa Ethereum gent emot Bitcoin.

  Tack för givande mail och uppdates på era nyhetsbrev från ihållandeinvest.

  Med vänlig hälsning, Daniel.

  • Hej Daniel!

   Jag tänker som så att man ska inte kika på priset utan man ska kika på värdet. Du behöver inte köpa en hel Bitcoin för att investera utan du köper små andelar för precis hur mycket eller lite som du själv vill.
   Certifikatet är bra för att om du har ett ISK-konto så ha du väldigt låg skatt på dina vinster.
   Jag förespråkar riskspridningen så jag köper flera olika kryptovalutor, bland annat både Ethereum och Bitcoin.

   Tack så mycket, jag uppskattar verkligen dina fina ord och det är härligt att du följer bloggen!

   Varma hälsningar,
   Stefan Ekström

 • Vet du någon handelsplattform att köpa samtliga dessa fem kryptovalutor och wallet att förvara dem på?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.