Sammanfattning V. 50 – Lite galet med Kryptovalutor

Det är första veckan på länge som aktierna i Kanada inte har ökat kraftigt. Det märks att jag börjar bli lite fartblind tack vare framgångarna. Jag har även köpt två nya bolag till cannabisportföljen. Jag har också märkt att jag börjat tunna ut innehaven lite väl mycket. En av de kryptovalutor jag köpt i har stigit galet mycket.

Livet i Thailand leker vidare och bloggen går bra. Jag har börjat kika mer och mer på kryptovalutor vilket jag snart ska börja skriva ännu mer om.

Som sagt så har en av mina kryptovalutor stigit otroligt mycket och det är ju alltid roligt!

Cannabisaktierna

Som ni kan se så har jag köpt in Hydropothecary Corp och Supreme Pharmaceuticals Inc eftersom att bolagen visar stor potential. Det har kommit in fina nyheter för flera bolag och marknaden går framåt.

Jag har funderat på att ta hem vinst i Aphria Inc eftersom att det nu tar upp en stor del av portföljen. Men samtidigt så går det ju bra och jag förväntar mig att kursen kommer att fortsätta stiga.

Cannabisportföljen den här veckan

portföljen med cannabisaktier

Cannabisportföljen förra veckan

portföljen med cannabisaktier

Kryptovaluta

Electroneum lanserades äntligen nu i veckan, bättre sent än aldrig som man säger.

Sen så har en investering på 8 amerikanska dollar som mest var på skoj i kryptovalutan XP nu stigit som en raket upp till 880 dollar. Helt galet med en uppgång på nära 11 000% på två veckor.

Jag köpte XP coin endast för att jag hade 8 dollar liggandes på en exchange. Jag valde just XP eftersom att den då var den billigaste kryptovalutan som gick att köpa för att jag då fick många coins för lite pengar. Det lönade sig tydligen bra den här gången men det är absolut ingen hållbar taktik.

Köpet var mest på skoj för att jag vill prova en annan sorts mining som kallas för PoS, Point of Stake. För PoS så behöver man inte ha en monsterdator utan det räcker med att ha en plånbok med sin valuta i uppkopplad mot nätet.

 

Pepins

I januari så är det dags för nästa handelstillfälle hos Pepins! Jag handlade inget vid det förra tillfället men om det dyker upp intressanta bolag så kan det bli dags för ett köp.

 

P2Plån

Hos Mintos så har mitt autoinvestkonto investerat i ett till lån i Sverige. Fast jag såg att räntan på lånen nu sänkts från 13% till 11%. Fortfarande grymt mycket bättre än t.ex Lendify.

 

Utdelningsaktierna

I Sverige så går det inget vidare och framförallt Hennes & Mauritz AB har börjat tappa mycket mark. Det är lite synd att jag inte investerar i portföljen just nu eftersom att jag då skulle tjäna bra på nedgången så småningom, förutsatt att aktierna stiger igen.

Men jag lägger gärna allt krut på börsen i Kanada just nu. Det tänker jag göra i åtminstone ett år till om det fortsätter att gå så bra som det gör nu.

Såhär ser portföljens innehav ut idag:

utdelningsaktier jag investerat i

 Såhär såg portföljens innehav ut förra veckan:

utdelningsaktierna i sverige

Tack för att du läste ”Sammanfattning V. 50 – Lite Galet med Kryptovalutor”!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.